نمره مردودی کشتی اردبیل در سنندج
- شناسه خبر: 10829
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۱۶
- بازدید : 417 views

نتایج به دست آمده در رقابتهای انتخابی تیم ملی نوجوانان و جوانان کشتی فرنگی توسط کشتی گیران اردبیل نشان از روزهای سخت و حال نزار این رشته پرطرفدار میباشد.
معیار موفقیت و کارنامه درخشان در ورزش نتایج حاصل در رقابت هاست. معیار کارآیی مربیان در هر یک از رشتههای ورزشی، درخشش شاگردان در صحنههای مختلف است. کسب مدالهای رنگارنگ و بالا رفتن از سکوهای قهرمانی بهترین دلیل و بالاترین مدرک برای به ثمر رسیدن تلاش هیئتهای ورزشی است.
برای هیئتهای ورزشی نقطه اوج اهداف و برنامهریزی ها، قرار گرفتن قهرمانانشان در میان برترینها میباشد. این امر نسبت به دیگر وظایف و اقدامات هیئتها مهمتر و مورد توجه افکار عمومی است.
هر ادعایی در ورزش برای مواجه شدن با اقبال مردمی نیاز به اثبات ادعا و ارائه مستندات دارد. پرداختن به نتایج کسب شده در سنندج نباید موجبات دلگیری برخیها را فراهم نماید، چرا که نقد عملکردها خود نوعی هشدار و علامت خطر است که میتواند مسئولین را برای جلوگیری از وارد شدن ضرر و زیان بیشتر به مجموعه هوشیار کند. نقد، دلسوزی، فداکاری و مهربانی است لذا منطقی نخواهد بود که هر حرف مخالفی را ناشی از بغض و کینه قلمداد نماییم و برای توقفش از هر وسیله ممکن استفاده کنیم.
آمارها و نتایج به دست آمده در سنندج نشان میدهد که اقدامات انجام یافته، کلاسهای برگزار شده و آموزش ارائه شده چندان در شکوفایی استعدادها و مسلح کردن نوجوانان و جوانان به سلاح جنگندگی مثمرثمر نبوده است.
برای یک مسئول برازندهترین رفتار، پس زدن ترس و روبرو شدن و پذیرفتن واقعیت است. هر شکست و پیروزی بستگی به یک تعداد عوامل و پارامترها دارد. آسیبشناسی صحیح و اصولی تا حدودی قادر به شناخت این عوامل خواهد بود. برخورد سطحی با شکستها و توجیه آنها با استفاده ار برخی کلمات، ساده انگاری است.
بدون شک وقتی مجموعه مدیریتی جدید در کشتی قبول مسئولیت کرد انتظار تغییر در سیاستها، روشها و به کارگیری نیروها برای بهتر شدن وضعیت موجود بود. هر تغییری در هر حوزهای نیازمند نشانهگیری و هدفگیری نقاط مورد هدف است. نتایج به دست آمده در مسابقات یاد شده چه رابطهای با اهداف از پیش تعیین شده هیئت میتواند داشته باشد؟
تلاش مربیان
عزیزانی که در کشتی اردبیل وظیفه سنگین تربیت و پرورش استعدادها و آیندههای کشتی منطقه را بر عهده دارند، همگی از چهرههای مقبول، باسابقه و قابل احترام هستند. جایگاه همه آنها جایگاهی رفیع میباشد. ولی با نتایج حاصله به نظر میرسد، مسئله آموزش در کشتی فرنگی ما با مشکلاتی مواجه میباشد. عدم نتیجهگیری در مقطع بزرگسالان در سالهای اخیر به یک موضوع عادی تبدیل شده و متأسفانه با نتایج به دست آمده گویا این بیماری به ردههای پایه نیز سرایت کرده است.
زمانی با شکست یک فرنگی کار اردبیلی فضای ورزش منطقه با سئوالات متعدد مواجه میشد و جامعه نسبت به آن حساسیت نشان میداد ولی متأسفانه شکست کشتی گیران ما کم کم به یک عادت تبدیل شده و تکرار آن، حساسیت را از دوستداران این رشته سلب کرده است.
روایت میکنند که برخی از دست اندرکاران امر برای پوشش دادن به شکستها بحث کرونا و بیماری کووید19 را مطرح کرده و ترک زودهنگام کشتی گیران اردبیلی از صحنه رقابتها را حاصلی از محدودیتهای کرونا تلقی کردهاند.
اینکه کرونا در روند آمادهسازی ورزشکاران در همه رشتهها و از جمله کشتی مؤثر بوده است، جای شک و تردیدی وجود ندارد ولی آیا این شرایط در کل کشور حاکم بوده و یا فقط مختص منطقه ما بوده است؟ به گواهی آرشیو اخبار وضعیت برخی از استانها که کشتیگیرانشان به مقامهای قهرمانی رسیدهاند وخیمتر و حادتر از استان ما بوده است.
شرایطی که کرونا بر ورزش در نقاط مختلف کشور حاکم کرده است، تقریبا برای همه ورزشکاران بوده و استان ما نیز از این امر مستثنی نبوده است. چگونه کشتیگیر خوزستانی و کهکیلویه و بویراحمدی و سیستان و بلوچستانی میتواند در فینال کشتی بگیرد؟ آیا در آن مناطق خبری از بیماری کووید19 نبوده است؟
یکی از مشکلاتی که دامنگیر ورزش ما در سالهای اخیر شده است، بحث سخن گفتن و اولویت قائل شدن به آن است. گاهی برخیها فکر میکنند با سخن و حرف و کلام همه مسائل و مشکلات حل میشود. تا زمانی که در پشت حرفها، عمل نهفته نباشد کاری از پیش نخواهد رفت.
انرژی و وقتی که از آغاز فعالیت دوره جدید هیئت کشتی صرف صدور احکام و برپایی مراسم تقدیم آنها و یا نشست با مسئولین نهادها و ارگانها صرف شده چه تأثیری در بالا بردن کیفیت کشتی و بهبود اوضاع آن داشته است؟
کشتی برای نتیجه گرفتن نیازمند برنامهریزی، ارائه برنامه، تأمین زیرساختهای مورد نیاز و بهرهگیری از خرد جمعی دارد. کلام استاد سخن، سعدی است که میفرماید: “مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد”. این یک قانون است که هر کس بیشتر کار کند، بیشتر تلاش کند، بیشتر تدبیر و عقل را به کار گیرد در راه رسیدن به هدف کامیاب میشود.
گفتگو با دکتر رضا فرضی زاده
رضا فرضی زاده چهره شناخته شده و محبوب و محجوب کشتی فرنگی ایران و اردبیل است. او از جمله ورزرشکارانی است که هم در بعد قهرمانی و هم در تحصیل از چهرههای موفق میباشد.
فرضی زاده بارها دوبنده تیم ملی را در اختیار گرفته و به مقام قهرمانی دانشجویان جهان نیز دست یافته است.
دکتر رضا فرضی زاده یک ویژگی مهم و قابل توجه دارد که او را در بین ورزشکاران صاحب یک موقعیت ممتاز کرده است. او یکی از مؤدبترین و خوش اخلاقترین قهرمانان کشتی کشور است. همین ویژگی است که او را از حاشیهها دور نگاه داشته و راه موفقیت در ورزش و تحصیل را برای او هموار کرده است.
به طور اتفاقی با او ملاقات کرده و از چگونگی نتایج کشتی فرنگی در رده نوجوانان و جوانان سئوال کردم. فرضی زاده در رقابتهای نوجوانان در سنندج عضو کمیته فنی بود. رقابتها را از نزدیک تماشا کرده و به خوبی فعالیت همه کشتی گیران را رصد کرده بود.
وی گفت: از طرف فدراسیون کشتی به عنوان عضو کمیته فنی رقابتهای نوجوانان انتخاب شده بودم. متأسفانه هیئت کشتی استان به موقع این امر را اطلاع رسانی نکرده بود و اگر دوستان در تهران موضوع را اطلاع نمیدادند این فرصت برای من و کشتی اردبیل از دست میرفت.
وی افزود: کشتی گیران استان در رقابتهای سنندج بسیار ضعیف ظاهر شدند. شش کشتی گیر در دور اول از رقابتها حذف شدند و یک کشتی گیر در دور دوم با رقابتها خداحافظی کرد. برای کشتی فرنگی اردبیل با آن سابقه و پیشینه درخشان کسب چنین نتایج دردآور است.
وی برای جلوگیری از ادامه دار شدن وضعیت موجود، تلاش بیشتر و توجه به امر آموزش مربیان را مورد تأکید قرار داده و گفت: آموزش مربیان و یکسانسازی آموزش، اهمیت دادن به خرد جمعی و استفاده از نظرات و پیشنهادات پیشکسوتان و بزرگان کشتی، آسیبشناسی شکستها و عدم موفقیتها و کاستن از مسائل حاشیه و پرداختن به متن میتواند در تحرک بخشیدن به کشتی و گام برداشتن در مسیر بهبودی اوضاع مؤثر باشد.