لیگ پویا در گرو اجرای عدالت و مقررات
- شناسه خبر: 25173
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۴۵
- بازدید : 199 views

دور رفت لیگ برتر فوتبال استان به پایان رسید و حالا باید منتظر اعلام برنامه ازسوی هیئت فوتبال استان برای آغاز دور برگشت شد.
با همه کمبودها و کاستیها بهجرئت میتوان گفت که لیگ امسال نسبت به رقابتهای سالهای اخیر از ویژگیهای خاصی بهره میبرد و امیدواری برای بهتر شدن اوضاع و روند مسابقات در سالهای آینده را بیشتر میکند.
برای اینکه لیگ برتر استان به جایگاه مطمئنی دست پیدا کند و علاقهمندان زیادی را جذب میادین نماید چارهای جز اصلاح وضع موجود و اقدامات ساختاری ندارد.
نیت خیر، هدف خدمت و قصد اجرای عدالت، محرکی قوی برای دمیدن نفسی تازه به کالبد نیمهجان فوتبال است. به هر اندازهای که لیگ برتر به سمت رعایت اصول، چارچوبها، مقررات و رعایت اصل بیطرفی هدایت گردد به همان اندازه بر اهمیت، جایگاه و تأثیرگذاری آن افزوده خواهد شد.
استاندارد سازی لیگ نیاز به زمان و برنامهریزی دارد. دل سپردن به ظواهر امر و بهعبارتی رنگ کردن گنجشک هیچوقت نمیتواند در پیشرفت فوتبال یک منطقه تأثیرگذار باشد.
صرف ادعا و شعار دادن، درمان دردهای یک دوره از رقابتهای فوتبال نیست. اگر ادعاها و واقعیتهای موجود همخوانی نداشته باشند هدفی جز منحرف کردن افکار و بهرهبرداریهای حاشیهای برای ادعاها متصور نخواهد بود.
یکی از نکات مثبت لیگ برتر فصل جاری فوتبال استان انجام رقابتها بهصورت رفت و برگشت میباشد. البته این بحث وقتی به نقطه قوت لیگ تبدیل میشود که عدم رعایت مقررات و جانبداریهای سؤالبرانگیز در جریان آن سایه نیفکند. عوض کردن جای میزبان و میهمان و الزام کردن تیمها برای گردن نهادن به بیقانونیها بر حیثیت رقابتها میتواند ضربه وارد نماید.
حضور برخی از تیمهای برخوردار از مدیران و کادر فنی دلسوز و احیای برخی از تیمهای قدیمی پرطرفدار با حضور در رقابتهای لیگ استان، اعتبار و توجه بیشتر به آن را افزایش داده است. هرچقدر تیمهای حاضر در لیگ، اصول اخلاقی را رعایت بکنند و به طرد مدعیان همیشه طلبکار و عوامل نابسامانیها و ناهنجاریها اقدام نمایند فوتبال باشگاهی استان میتواند نیمنگاهی به عظمت سالهای نهچندان دور داشته باشد.
در فوتبال امروز برخورد فیزیکی با داور، تهدید و ارعاب کادر داوری، عربده کشیها و فحشها و ناسزاهای آبدار دیگر جایی ندارد. وقوع چنین حوادث، نشانه ضعف در مدیریت رقابتها، عدم برخورد مناسب و قاطع با خاطیان و عدم آشنایی کامل با فلسفه فوتبال و رقابتهای آن میباشد.
یک دوره رقابت فوتبالی اگر از اهرمهای نظارتی قابلاتکا برخوردار نباشد و تصمیمات اتخاذ شده فاقد ضمانت اجرایی باشد امید به برگزاری رقابتهای بینقص، آب در هاون کوبیدن خواهد بود.
بهعنوان مثال اگر کمیته انضباطی برای محرومیت فردی تا اطلاع ثانوی رأی بدهد و او را از حضور در ورزشگاهها منع نماید آفتابی شدن این قبیل افراد در ورزشگاهها، جلوس در جایگاهها با فریادهای آنچنانی و یا حتی اقدام برای نشستن بر روی نیمکت ذخیرهها چه پیامی میتواند به جامعه فوتبال داشته باشد؟
اگر مسئولین برای اجرای تصمیمی که خود گرفتهاند قدرت و توان نداشته باشند پایههای مدیریتشان لرزان و بینظمی و بیتوجهی به مقررات به عادیترین مسأله تبدیل خواهد شد..
در رقابتهای فوتبال، لیگی پویا و قابل افتخار می شود که در آن، مجموعه مدیریتی بهموقع و با در نظر گرفتن خیر و صلاح فوتبال تصمیمگیری نماید. کمیته انضباطی بیطرف، بازوی توانا و عاملی مهم برای برقراری نظم و انضباط در مسابقات است. اگر این کمیته از استقلال کافی برخوردار نباشد تصمیمها همگی غیرقابلاجرا و برای خالی نبودن عریضه خواهد بود.
لیگ اگر هدفدار و با برنامه دنبال شود میتواند در جذب تماشاگر و پر کردن سکوهای ورزشگاهها مؤثر باشد. فوتبال اردبیل سرمایه و استعداد برای بیدار شدن و جهش را داراست و دراینمیان یکی از عوامل مناسب و کارساز برای رشد و گام گذاشتن در مسیر موفقیت، تماشاگر است.
رعایت همه اصول، نگاه به تمامی عوامل درگیر در رقابت ها به یک چشم، حاکمیت قانون، پرهیز از تصمیمهای عجولانه و جانبداری های بیدلیل و دلآزار و احترام گذاشتن به شعور مخاطب در رونق بخشیدن به ورزشگاهها و تسخیر سکوها توسط تماشاگران و سرمایههای راستین ورزش نقشآفرین خواهند شد.