بابک، نجفلو و عقیلی؛ خدمتگزاران فراموش نشدنی فوتبال اردبیل
- شناسه خبر: 3669
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۵۳
- بازدید : 589 views
اولین دوره مسابقات فوتبال محلات اردبیل در سال 1342 و به همت مرد خوشنامی چون مالک بابک برگزار شد.
مالک بابک را به حق پدر فوتبال اردبیل می نامند. او در سال 1339 و بعد از پایان تحصیلات در دانشسرای مقدماتی تبریز به اردبیل مراجعت نمود و فوتبال اردبیل را به کمک برخی از علاقه مندان چون جوادخانی، مجید عقیلی، مسعود و جمشید هوشمندی، هوشنگ معماری و جمشید عقیلی تحرکی خاص بخشید.
فوتبال اردبیل و حیات آن مرهون زحمتکشانی است که از 1339 تلاش کردند و در احیای این رشته ورزشی صادقانه کوشیدند . افرادی چون مالک بابک، فوتبال و خدمت به آن و در خدمت نسل جوان بودن را برای خود وظیفه ای مهم تلقی می کردند. از هر حاشیه و خودنمایی و دعوا بر سر صندلی و یا سینه چاک کردن برای دو دقیقه سخنرانی و خودی نشان دادن اجتناب می نمودند و صرفا برای فوتبال تلاش می کردند. خدمتگزارانی چون مالک بابک، حبیب نجفلو و مجید عقیلی موفقیت شان در عرصه خدمت به ورزش نتیجه صداقت و یک رنگی آن ها بوده است.
امروز در هر محفل ورزشی و فوتبالی استان که نامی از این سه بزرگوار برده شود همه با احترام برخورد می کنند و از خدمات بی ریا و بی منت آن ها در فوتبال سخن می گویند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون افراد زیادی برای اداره امور فوتبال برگزیده شده اند که در بین آن ها افراد نام آشنا، سیاسی، مدیر و یا میهمانان ناخوانده نیز بوده اند ولی فوتبالی هایی چون مالک بابک، حبیب نجفلو و مجید عقیلی از یک جایگاه خاص بهره مند هستند.
در هر کاری و در هر عرصه ای حساب کسانی که فقط می خواهند حرف بزنند و جز بازی با کلمات هنر دیگری ندارند با آن هایی که همه حرف ها را در عمل معنی می کنند تفاوت از زمین تا آسمان است.
اگر دیده می شود که مالک بابک ها، حبیب نجفلوها و مجید عقیلی ها محبوب قلوب در جامعه ورزش هستند جز رفتار صادقانه ، اعتقاد به آن چه می گویند و عمل گرایی و راست گویی و پرهیز از خدعه و نیرنگ علت دیگری نداشته و ندارد.
مالک بابک از راه اندازی مسابقات محلات در سال 1342 به عنوان یکی از شیرین ترین خاطرات دوران ورزشی خود نام می برد.
شخصیت والای مالک بابک امروز او را در بین فوتبالی های منطقه از یک جایگاه ویژه برخوردار کرده است. وی در سال 1347 برای ادامه تحصیل به تهران رفت و بعد از بازگشت به اردبیل در سال 1350 مسئولیت هیأت فوتبال اردبیل را تا سال 1357 به عهده گرفت. وی در سال 1379 بار دیگر به عرصه مدیریت فوتبال بازگشت و تا سال۱۳۸۴ این مسئولیت را بر عهده داشت.
یکی دیگر از چهره های ماندگار مدیریت فوتبال در اردبیل حبیب نجفلو است. هر کسی که دوران مدیریت نجفلو در فوتبال اردبیل را از نزدیک دیده است بدون استثنا از او به نیکی یاد می کند و وی را تأثیرگذار ترین فرد در هویت بخشیدن به فوتبال و سر و سیامان دادن به فعالیت های آن می داند. او وقتی در سال 1359 مسئولیت هیأت فوتبال اردبیل را پذیرفت با کمک و مساعدت اهالی فوتبال طرحی نو در اردبیل انداخت و مسابقات باشگاهی را پی ریزی نمود.
حبیب نجفلو چنان عظمتی به رقابت های باشگاهی اردبیل بخشید که در مسابقاتش نزدیک به چهار هزار تماشاگر در ورزشگاه بدون امکانات تختی حضور پیدا می کردند.
در روزی که مسابقات باشگاهی برگزار می شد نجفلو خود با خرید بلیط وارد ورزشگاه می شد و هیچ وقت دیده نشد که او بر سر صندلی جایگاه دعوا بکند و یا برای خود نمایی از هر فرصتی برای سخنرانی استفاده نماید و یا برای ماندن در صحنه هر ذلتی را بپذیرد.
او عشق به فوتبال را در خدمت به جوانان تعبیر کرد و نتیجه اش خوش نامی و ارادتی است که اهالی فوتبال نسبت به وی دارند.
سومین فردی که فوتبال اردبیل نمی تواند خدمات وی را فراموش کند مرحوم سید مجید عقیلی است. فوتبال اردبیل در دوران مدیریت وی بزرگ ترین افتخار تاریخ حیات خود را مبنی بر قهرمانی در اولین دوره از مسابقات جام فلق به دست آورده است.
مجید عقیلی در سال 97 به دیار ابدی کوچ کرد و جامعه ورزش و فوتبال اردبیل را داغدار نمود. آن مرحوم دلی به وسعت دریا داشت . از امکانات شخصی به فوتبال خدمت می کرد و برای سر و سامان دادن به امور آن شرط و شروطی قائل نمی شد.
مرحوم مجید عقیلی انسان بزرگواری بود که همیشه سایه پرمهرش بر سر فوتبال اردبیل گسترده می شد. مرحوم مجید عقیلی ، فوتبال اردبیل را چون فرزندش دوست می داشت و از آن حمایت می کرد.
به هر حال تاریخ ورزش و فوتبال اردبیل در آینده نشان خواهد داد که چه کسانی به فوتبال اردبیل خدمت کرده اند و چه افرادی فوتبال را پله ای برای ترقی به حساب آورده و بزرگ ترین و بالاترین خیانت ها را به نسل جوان این منطقه روا داشته اند.