نقدی بر نوع عذرخواهی طلبکارانه شجاع خلیلزاده؛ «سوءبرداشت» از اخلاقگرایی در فوتبال!
- شناسه خبر: 37315
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۱۷
- بازدید : 7 views

نوع عذرخواهی کاپیتان تراکتور بابت انجام حرکت غیراخلاقی در بازی چادرملو و سوء برداشت عنوان کردن واقعیت، نشان داد که برخوردهای حداقلی با جرایم حداکثری توسط کمیته انضباطی، فوتبال ایران را به سمت اخلاقگرایی سوق نخواهد داد
به گزارش ایرنا، حواشی دیدار چادرملو و سپاهان در چارچوب هفته بیست و ششم لیگ برتر سبب شد کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در حکمی که جنبه بازدارندگی نداشت و مورد انتقاد زیادی قرار گرفت، شجاع خلیلزاده، کاپیتان تراکتور را به دلیل انجام یک رفتار غیراخلاقی تنها به ۵۰۰ میلیون جریمه و عذرخواهی از مردم یزد محکوم کند.
حکم صادر شده توسط کمیته انضباطی، عملا راه را بر تکرار چنین رفتارهای غیراخلاقی در لیگ ایران باز گذاشت و نشان داد که ارادهای در مجموعه فدراسیون فوتبال برای ترویج اخلاقگرایی و برخورد محکم با رفتارهایی که حیثیت اخلاقی جامعه را هدف گرفته است، وجود ندارد.
در چنین شرایطی صحبتهای امروز کاپیتان تراکتور و نوع عذرخواهی او نشان داد که نه تنها این بازیکن از عملی که انجام داده پیشیمان نیست، بلکه همچنان سعی در تحریف و وارونه جلوه دادن واقعیت دارد.
او امروز در مصاحبهای بار دیگر با بازی گرفتن عقلانیت هواداران فوتبال، عملا بار دیگر مدعی شد که حرکتی که انجام داده کشاله رانش بوده، نه چیز دیگری. او برداشت غیراخلاقی از حرکتی که رو به تماشاگران یزدی انجام داد، را «سوءبرداشت» نامید و اشاره کرد که اگر به خاطر این سوءبرداشت کسی ناراحت شده است، عذرخواهی میکند!
خلیلزاده گفت:«من از بازی با استقلال مصدومیتی داشتم که در این دیدار هم تشدید شده بود. به هر حال اگر از کار من سوء برداشتی شده و باعث ناراحتی و آزرده خاطر شدن هواداران و مردم شریف یزد شدهام. از همه آنها عذرخواهی میکنم.»
البته قطعا چنین واکنشی نشات گرفته از حکم کمیته انضباطی است، حکمی که با توجه به جریمههای در نظر گرفته شده، کمترین جنبه تنبیهی را نسبت به حرکت غیراخلاقی که کاپیتان تراکتور انجام داد، داشت. جریمه ناچیز در نظر گرفته شده سبب شد تا امروز خلیلزاده اینچنین با انکار رفتار شنیعی که انجام داده، بار دیگر ادعا کند که حرکتش اشاره به کشاله ران بوده است و منظور دیگری نداشته است و غیراخلاقی خواندن حرکتش «سوءبرداشت» بوده است.
رویکرد محتاطانه کمیته انضباطی و حکمهایی که به جای اینکه بازدارنده باشد، عملا برای راضی نگهداشتن طرفین درگیر صادر میشود، باعث شده نه تنها اخلاقگرایی در فوتبال قوت نگیرد، بلکه هر فوتبالیستی به خودش جرات بدهد با تحریف واقعیت، عمل شنیعش را «سوءبرداشت» بنامد.
فوتبال برای عبور از فضای آلودهای که بر آن حاکم است، به برخورد محکم و در نظر گرفتن جریمههایی هماندازه با تخلفی که اتفاق افتاده احتیاج دارد. تا رسیدن آن روز دمیدن بر شعار اخلاق و فرهنگ در فوتبالی که با مصلحت اندیشی اداده میشود، دمیدن بر طبل تو خالی و تنها یک «سوءبرداشت» است.