بازندگان اخلاق حرفه ای
- شناسه خبر: 4349
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۴۷
- بازدید : 295 views

بزرگان و اساتید روزنامه نگاری و ارتباطات توجه به واقعیت ها و صداقت و راستگویی را از ویژگی های مهم یک فعال عرصه رسانه ذکر کرده اند. خبرنگار متعهد و موفق باید تلاش بکند تا یک ماجرا را به همان شکلی که اتفاق افتاده گزارش نموده و اصل بی طرفی را کاملا رعایت کند. هیچ منبعی اجازه نمی دهد که یک خبرنگار حادثه یا اتفاقی را به ترتیبی که خود می خواهد اتفاق بیافتد در جامعه منتشر کند.
این ها را بزرگان گفته و نوشته و یادمان داده اند. به ما آموزش داده اند که امانتداری، حق طلبی، حق گویی ، شجاعت و رعایت انصاف از مهارت های اخلاقی خبرنگاران است.
متأسفانه در جریان رقابت های لیگ ملت ها در اردبیل این اصول مهم توسط گروه رسانه ای اعزامی از تهران زیرپا گذاشته شد و بدتر از آن کسانی که در تهران دستور انتشار خبرهای ارسالی خبرنگاران اعزامی را دادند و بدون تحقیق و بررسی گفته ها و نوشته های مغرضانه را پذیرفتند و با آبروی مردمی ولایتمدار و منطقه ای شهیدپرور بازی کردند نشان دادند که علی رغم ادعاها فرسنگ ها با رعایت کامل مهارت های اخلاقی فاصله دارند.
خبرنگارانی که مغرضانه و مطابق میل خود و دوستان، خبر درگیری خبرنگاران تهرانی و اردبیلی را مخابره کردند و تلاش های انجام یافته توسط مردم منطقه را به خاطر برپایی جشن تولد زیر سؤال بردند چگونه می توانند ادعای صداقت و راستگویی و بی طرفی در عرصه رسانه را داشته باشند؟
چرا در اتفاق روی داده بحث حمله را کاملا برعکس برجسته سازی کردند و میزبانی اردبیل را زیر سؤال بردند؟ کسانی که سردمدار این اتفاق بوده و از کف سالن تا جایگاه خبرنگاران را پیمودند و علنا به مردم اردبیل توهین کردند به دنبال چه هدفی بودند؟ در پشت صحنه برپایی جشن تولد در سالن، ریختن کیک تولد بر روی کفپوش تازه نصب شده ، انتشار مطالب یک طرفه و مهمتر از همه به کار بردن الفاظ بسیار زشت و اصرار برای برخورد فیزیکی و دامن زدن به آن بر چه اساسی بوده و بانیان این عمل و حمله به جایگاه خبرنگاران اردبیل به دنبال کدام هدف بودند و چه نفعی از آشفتگی اوضاع و یا ملتهب کردن سکوی تماشاگران در آخرین روز از رقابت ها می بردند؟
خبرگزاری ها که باید منبع مورد اعتمادی برای مخاطبین باشند و در انعکاس اخبار و گزارشات بی طرفی را رعایت کنند آیا در خبر درگیری اردبیل این اصل را رعایت کردند؟ رسانه ای موفق است که بتواند اکیدا از هرگونه اغوای مخاطب بپرهیزد و تمام تلاش خود را در جهت اقناع به کار گیرد ولی متأسفانه خبرگزاری های فارس، ایسنا و تسنیم بر خلاف این مهم عمل کردند و علنا با نگاه یک سویه به اغوای مخاطب پرداختند.
نمایندگان اعزامی خبرگزاری های فارس ، ایسنا و تسنیم به رقابت های والیبال با ارسال خبرهای هماهنگ و یک جانبه در صف مقدم بازندگان اخلاق حرفه ای قرار گرفتند.
وقتی برگزاری جشن تولد و کیک مالی به صورت افراد و کف سالن با عنوان عکس دورهمی و زمانی که حمله از کف سالن به جایگاه خبرنگاران اردبیل ، حمله اردبیلی ها به خبرنگاران اعزامی از تهران و وقتی به کار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به مردم اردبیل به فحش و ناسزای اردبیلی ها تعبیر و مخابره گردد آیا نباید به صداقت خبرنگاران و تعهد آن ها نسبت به کاری که بر عهده دارند شک و تردید کرد؟
عده ای با استفاده از فضای مناسب و بازی که به برکت خون شهدا و انقلاب اسلامی در اختیار آن ها قرار گرفته حق رفتار عربده جویانه منجر به هتک حرمت را ندارند.
باید به خبرنگاران اردبیلی درود فرستاد که علی رغم تهدیدها، توهین ها و بی عدالتی ها تا پایان مسابقات دم فرو بستند . چرا که برای آن ها برگزاری آبرومندانه مسابقات و سرافرازی نظام و انقلاب و سربلندی اردبیل شهر شیخ و شعر و شمشیر مهم بود.
سکوت اردبیلی ها در قبال رفتارهای تحریک آمیز، نقشه شوم کسانی را که احیانا به دنبال اهداف دیگری بودند نقش برآب کرد. خبرنگاران اعزامی از تهران اشتباه بزرگی را مرتکب شدند چرا که خبرنگار خوب هیچ وقت بی گدار به آب نمی زند!!!!