چالش ها و موانع توسعه فوتبال استان(قسمت اول)
- شناسه خبر: 1340
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۲۹
- بازدید : 220 views
فوتبال اردبیل در راه توسعه و رسیدن به نقطه اوج با چالش های مختلفی مواجه می باشد. فوتبال در بین رشته های مختلف ورزشی در سطح جامعه از یک جایگاه خاص بهره می برد. تأثیراتی که این رشته می تواند در سطح جامعه بگذارد موقعیتی برای آن تعریف کرده است که به هیچ وجه قابل مقایسه با دیگر رشته ها نمی تواند باشد.
استقبال جوانان و علاقه مندان از ورزش و فوتبال، مسؤولان و دست اندرکاران جوامع را برای حمایت از فوتبال و فراهم کردن اسباب و ابزار مورد نیاز آن برای توسعه مجبور می کند. ممکن است در جوامع مختلف و در بین مسؤولان باشند کسانی که سر سازگاری با فوتبال نداشته و از ته دل با آن موافق نباشند ولی بالا بودن آمار علاقه مندان و نقش آن در اقتصاد و فرهنگ یک جامعه، آن ها علی رغم میل باطنی برای حمایت از فوتبال و مساعدت به آن روی خوش نشان می دهند . برای این که فوتبال در هر جامعه ای بتواند در راستای خواست و نیاز هواداران و دوستداران آن حرکت نماید نیاز به یک سری ابزار و تحقق عوامل مختلف دارد. مطمئن تنها حرف زدن، سخن گفتن، ملاقات کردن ها و وعده دادن ها در هیچ کجای کره زمین نمی تواند توسعه و پیشرفت فوتبال را به همراه داشته باشد.
موفقیت در این صحنه کار شبانه روزی و همراهی عدۀ قابل توجهی از متخصصانِ دل سوخته و عاشقان خدمت را طلب می کند. کار فوتبال با چند نفر و عده ای قلیل نمی تواند به مقصد برسد.
فوتبال برای فاصله گرفتن از روزهای بد و لبخند زدن به توسعه و پیشرفت به جمعی نیاز دارد که بتوانند با درک اهمیت موضوع ، یک دل و یک زبان فقط به آینده فوتبال و سرنوشت آن فکر کنند.
فوتبال اردبیل در چند سال اخیر در نتیجۀ بی توجهی ها و برخی ندانم کاری ها راه نزول و عقب گرد را در پیش گرفته و هر چند عده ای تلاش کرده اند که در بازی با کلمات و انجام برخی حرکات فریبنده و به کار بردن کلمات قلمبه و سلمبه سرپوشی به وضعیت موجودکشیده باشند ولی واقعیت ها را نمی توان از دید افکار عمومی پنهان داشت هر چند که برخی ها استاد سرپوش گذاشتن بوده و به خوبی با مانور دادن آشنا باشند. از قدیم گفته اند:
چیزی که عیان است
چه حاجت به بیان است
حال فوتبال اردبیل در ملاقات با مسؤولین و وعدۀ تدوین چشم انداز توسعه آن به ساحل خوشبختی راه پیدا نمی کند. کار، کار و باز هم کار اصلی ترین نیاز فوتبال برای دست یافتن به هدف محسوب می شود.
امیدوار بودیم با پایان انتخابات و مشخص شدن تکلیف مدیریت فوتبال برای چهار سال آینده در اسرع وقت با درایت رئیس هیأت، سازماندهی تشکیلات فوتبال استان و تقویت ساختار آن با به کار گیری نیروهای متعهد، کارآ و مورد قبول جامعه حرکتی جهادی در عرصه آن آغاز شود.
ساختار تشکیلاتی هیأت فوتبال
اساسنامه فدراسیون فوتبال در فصل هفتم، تکلیف ساختار هیأت های استانی را مشخص کرده است . در ماده 32 اساسنامه تشکیل و راه اندازی 11 کمیته دائمی با یک نفر رئیس، یک نفر نائب رئیس و تا سه عضو برای هر کمیته پیش بینی کرده است. افراد پیشنهادی به کمیته ها باید مورد تصویب هیأت رئیسه قرار گرفته و رئیس هیأت استان حکم صادر کند.
متأسفانه از زمان برگزاری انتخابات رئیس هیأت استان تاکنون تشکیل هیأت رئیسه و برگزاری انتخابات آن به عنوان اولین و مهم ترین قدم برای اجرای برنامه مورد توجه قرار نگرفته است با این وضعیت آیا می توان امیدوار شد که ملاقات با مسؤولین استان در باز کردن گره های توسعه فوتبال مؤثر واقع شود؟
اساسنامه تشکیل 11 کمیته به نام های داوران، مسابقات، جوانان، فوتسال و فوتبال ساحلی، فنی و توسعه، بازیکنان، امور پزشکی، امور شهرستان ها و آموزش مربیان را ضروری دانسته است.
بر اساس اساسنامه فدراسیون بررسی وضعیت و نظارت بر ثبت قرارداد و نقل و انتقال بازیکنان، مربیان و سایر عوامل بر عهده کمیته بازیکنان هیأت استان می باشد. متأسفانه با یک بررسی سطحی مشخص می شود که چگونه تداخل وظایف در کمیته های هیأت استان چهره خود را نشان می دهد.
اگر دوست داریم هیأت فوتبال استان در خدمت به این رشته در سطح منطقه موفق عمل نماید عمل در چارچوب قانون و اساسنامه موجود می تواند چاره ساز و گره گشا باشد. تشکیل و فعال شدن همۀ کمیته ها نیاز به همکاری و دعوت به کار حداقل 44 نفر از عاشقان خدمت را دارد. طولانی شدن سر و سامان دادن به هیأت و مشخص شدن همکاران و مسؤول کمیته ها و بخصوص هیأت رئیسه و دبیر هیأت فوتبال استان جز ضربه زدن به فوتبال نمی تواند حاصل دیگری داشته باشد. رئیس هیأت فوتبال اگر به وعده های داده شده پایبند است در این ارتباط در کم ترین زمان ممکن باید اقدام بکند.
دبیر هیأتی که مسؤولیت وی با برگزاری انتخابات به پایان رسیده نمی تواند به نام دبیر هیأت جدید نامه تنظیم بکند مگر این که توسط رئیس ، در صورت دارا بودن شرایط ذکر شده در اساسنامه به هیأت رئیسه معرفی شود و پس از صدور ابلاغ مشغول به کار گردد.
بارها گفته شده است که از رئیس هیأت فوتبال استان انتظار می رود که در مقابل هر حرکتی که بر خلاف اساسنامه و قانون باشد ایستادگی نماید و اجازه قانون شکنی به هیچ کسی را ندهد. ادامه دارد.