چالش ها و موانع توسعه فوتبال استان( قسمت آخر)
- شناسه خبر: 1372
- تاریخ و زمان ارسال: ۹ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۰
- بازدید : 219 views
کمبوداماکن و تجهیزات مورد نیاز:
یکی از مهم ترین عوامل برای توسعه فوتبال در هر منطقه ای بهره بردن از اماکن به حد کافی است. می توان گفت که اساسی ترین پایه های ورزش فوتبال، داشتن اماکن و تجهیزات مناسب است. استان از این بابت از محروم ترین نقاط کشور محسوب می شود. زمین های برخوردار از حداقل استانداردها در سطح استان کم و یا به عبارتی دیگر در حد برطرف کردن نیازهای منطقه نبوده و نیست.
در شهرستان ها تا چه اندازه ای از امکانات و تجهیزات استاندارد از جمله توپ استفاده می شود؟ تیم هایی که تحت هر عنوان و اسمی که فعالیت می کنند چگونه می توانند از زمین های استاندارد موجود بهره ببرند؟
برای تیم ها چه امتیازاتی برای استفاده سهل و آسان از زمین های استاندارد فوتبال در نظر گرفته می شود؟ مسلما اگر پای درد دل گردانندگان تیم های به ظاهر فعال استان بنشینیم با مشکلات آنها که در ارتباط با کمبود فضا و اماکن مورد نیاز می باشد بیشتر آشنا خواهیم شد.
غلبه کردن بر این مشکل چاره ای جز ایجاد زمین های کوچک در نقاط مختلف شهرها نبوده و نیست. در اردبیل به ده ها زمینی چون زمین مرحوم مقصود بایرامی که توسط شهرداری در میدان اذان احداث شده نیاز است. مذاکره ، رایزنی و قانع کردن مسؤولان برای احداث و راه اندازی زمین های این چنینی وظیفۀ کیست؟ مگر غیر از این است که هیأت فوتبال استان باید با استفاده از هر فرصتی این امر را پیگیری نماید و با توجیه مسؤولین از استاندار و فرماندار گرفته تا شورای شهر و شهردار برای تحقق یکی از نیازهای مهم توسعه فوتبال اقدام بکند؟
فوتبال استان برای این که بتواند در سال های آینده به یک نقطه ایده آل برسد و قادر به تحت پوشش قرار دادن همه استعدادها و ستاره های این رشته شده حضور قدرتمندانه تیم های منطقه در رقابت های مختلف کشوری را شاهد باشد چاره ای جز تلاش برای افزایش فضاها و امکانات نداشته و ندارد.
به جای این که توان و انرژی دست اندرکاران هیأت در راستای مقابله با منتقدین و راه اندازی کانال ها و گروه ها در فضای مجازی تلف بشود و روزمرگی محض و مطلق دامن فعالیت های آن را بگیرد باید در راستای قانع کردن مسؤولین و مصوب نمودن و پیش بینی اعتبارات برای تصرف و راه اندازی زمین های کوچک در نقاط مختلف شهر هابرنامه ریزی شود.
برای این که تیم شهرداری بتواند حضوری نیم بند در رقابت های دسته سوم داشته باشد رئیس هیأت فوتبال استان به استناد خبرهایی که گروه ها و کانال های منتسب به هیأت منتشر کرده است بارها در شورای شهر حضور یافته و با اعضای شورا و رئیس آن مذاکره کرده است آیا در خلال این مذاکرات که تا کنون منجر به نتیجه ای دلخواه نشده اتفاق افتاده است که موضوع مهم و اساسی چون احداث زمین های کوچک فوتبال مورد بحث و بررسی قرار بگیرد؟ آیا رایزنی های لازم برای قرار گرفتناعتبار در بودجه سال های آینده صورت گرفته است؟ تا روزی که سیاست ما غرق شدن در روزمرگی ها و مانور دادن ها و استفاده تبلیغاتی از هر رویداد و اتفاقی باشد رسیدن به دروازه های توسعه فوتبال و ورود به مرحله نخست آن برای استان امکان پذیر نخواهد بود.
بهره گیری از نیروی انسانی مناسب
در هر مجموعه و ارگان و نهادی فعالیت نیروی انسانی متخصص ، کارآ، دلسوز و در خدمت جامعه و اهداف مجموعه، بزرگ ترین عامل برای موفقیت می تواند به شمار آید. اهداف بزرگ نیروهای لایق، کاردان و متعهد را می طلبد. نمی توان با تعداد انگشت شمار افراد قله های بلند را فتح کرد. در این میان اگر آن اندک افراد نیز در زمره چهره های ناشناخته در جامعه باشند و یا از پیشینۀ قابل قبولی نیز برخوردار نباشند راه رسیدن به مقصد ناهموارتر می شود.
آیا فوتبال ما از نیروی انسانی کارآ و لایق بی بهره است؟ وقتی از خودی و غیر خودی بر گذشته درخشان فوتبال این منطقه تأکید کرده و وجود پیشکسوتان و خاک خورده های توانای این رشته را مورد تأئید قرار می دهند پس چرا باید همکاری آنها با تشکیلات حاکم بر فوتبال استان را شاهد نباشیم؟
بر اساس ساختاری که اساسنامۀ هیأت های استانی فدراسیون فوتبال برای هیأت ها پیش بینی کرده است هیأت فوتبال هر استانی به مانند یک مجموعه و نهاد بسیار قوی باید از آغاز وقت اداری تا پاسی از شب فعال بوده و در راستای اجرای مطلوب برنامه ها تلاش بکند.
اگر مسؤولین هیأت فوتبال استان دوست دارند به معنی کاملِ کلمه این رشته ورزشی را در مسیر توسعه قرار بدهند باید با کاستن از حرف و شعار، بیشتر عمل بکنند و برای باز کردن پای استخوان خرد کرده ها و امتحان پس داده های فوتبال به هیأت تلاش نمایند.
برای این که پیشکسوتان فوتبال بار دیگر در خانه واقعی خود که همانا هیأت فوتبال استان است جمع بشوند و برای دست یابی به آینده ای روشن و درخشان دست اندرکاران را یاری نمایند لازم است رئیس هیأت فوتبال برای نخستین گام نسبت به اعتماد سازی اقدام نماید.
چه بخواهیم و چه دوست نداشته باشیم در سال های اخیر بنا به علل مختلف بین هیأت فوتبال استان و اکثریت فوتبالی های منطقه فاصله ایجاد شده است. این امر حاکمیت نوعی بی اعتمادی بین طرفین را موجب شده است. برای از بین بردن سوء تفاهم ها و بی اعتمادی ها یک شبه موفقیت حاصل نمی شود . می توان با یک سری اقدامات اولیه و برطرف کردن تعدادی از عوامل بی اعتمادی به روزهای آینده برای یک دلی همۀ فوتبالی های استان امیدوار شد.
کمبود بودجه
نبود منابع مالی و درآمدی می تواند در مسیر توسعه و پیشرفت فوتبال موانع متعددی ایجاد بکند. استفاده بهینه از همه امکانات برای درآمد زایی و به کارگیری نیروهای متخصص و کاربلد در بخش بازاریابی تأمین کننده بخش قابل توجهی از نیازهای بودجه هیأت می تواند باشد.
نظارت کلی بر مدارس فوتبال و درآمد های حاصله از آن یکی از راه های دست یابی به کسب درآمد است. در این ارتباط نیز گویا در استان ما رابطه ها بیشتر بر ضابطه ها چربش نشان می دهند.
امید می رود هیأت فوتبال استان با یک برنامه ریزی اصولی و به دور از هر گونه تنگ نظری و نگاه های تبعیض آمیز و رفتارهای قومی، قبیله ای و نسبی و سببی در چهار سال آینده روزهای بسیار آفتابی برای فوتبال استان با غلبه بر مشکلات و نارسائی ها رقم بزند. انشاءاله