دوراندیشی در فوتبال
- شناسه خبر: 1399
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۰
- بازدید : 233 views

رئیس هیات فوتبال استان بارها در مصاحبه ها و سخنرانی ها،برنامه محوری را از شاخصه های هیات فوتبال استان برشمرده است.
وی بعد از انتخاب دوباره و رای اعتماد مجمع از تهیه و تدوین سند توسعه فوتبال استان خبر داده و بدین وسیله در نزد علاقه مندان به فوتبال، امید برای احیای این رشته را زنده کرده است.
در برنامه ریزی ، داشتن یک استراتژی بلند مدت و پرهیز از روزمرگی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. با وعده های داده شده امید ان می رود که فوتبال استان از حالت بلاتکلیفی خارج شده و در مسیر یک حرکت استراتژیک قرار بگیرد.
در سال های اخیر فوتبال ما از کیفیت قابل قبولی برخوردار نبوده است. حاشیه ها در این رشته پرطرفدار هر روز نسبت به روز گذشته افزون تر گشته و بی اعتمادی بین مسئولان هیات و برخی از علاقه مندان و پیشکسوتان رشد پیدا کرده و گویا نقطه پایانی هم بر آن متصور نیست.
علی رغم ادعاهایی که در بحث توسعه،پیشرفت،تعالی و دست یافتن به ایده آل ها شده است هیچ وقت گفته نشده که خروجی این فوتبال چه بوده است؟آیا نمی توان پرسید که با این همه آمارهایی که حاکی از حرکت رو به جلو فوتبال است در سال های اخیر چه تعدادی از فوتبالیست های منطقه در پست ها و رده های سنی مختلف، پیراهن تیم ملی را به تن کرده و به یار ثابت آنها تبدیل شده اند؟ آیا فقط دعوت تنی چند به اردوهای آمادگی دلیلی قاطع بر این ادعاها می تواند به حساب آید؟
اگر جریان کلی فوتبال منطقه اعم از سطوح پایه و باشگاهی و ملی مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار بگیرد تفاوت فاحش آن با سال های نه چندان دور ،کاملا چهره خود را نشان می دهد. آیا فوتبالی که در مقطعی ۵ نفر از یاران ثابت تیم ملی فوتبال جوانان را در اختیار داشت امروز می تواند یک نفر را در جمع ۱۸ نفر داشته باشد ؟
آیا وضعیت حاکم بر رقابت های فوتبال در سطوح مختلف نشان دهنده تغییر و تحول و حرکت رو به جلو آن می باشد؟
آیا برگزاری رقابت های فوتبال در رده بزرگسالان فقط در یک سطح و آن هم با عنوان لیگ برتر نشان از پیچیدگی مسائل مربوط به رقابت های باشگاهی نیست؟
آیا غرق شدن نمایندگان استان در لیگ دسته سوم فوتبال و یا دسته دوم فوتسال در دریای نداری و مشکلات مالی از معضلات این رشته به حساب نمی آید ؟ .
مدت ها بود که فوتبال استان به بهره بردن از یک باشگاهی به نام شهرداری اردبیل افتخار می کرد. متاسفانه این باشگاه نیز در نتیجه برخوردهای سوال برانگیز نمی تواند پاسخگوی تعهدات خود به تعدادی بازیکن و مربی باشد.
شواهد نشان می دهد که مسئولین آن نیز قصد ندارند برای برطرف کردن این مشکلات راه حل منطقی پیدا بکنند و به این معضل برای همیشه خاتمه بدهند.
برای این که فوتبال ما پوست اندازی بکند و با پشت کردن به اتفاقات چند سال اخیر در مسیر تازه ای قرار بگیرد نیازمند تفکر عمیق و نگرش بلند مدت است . باید مطمئن بود که با نگاه روزمرگی و پیشه کردن سیاست یکی به نعل و یکی به میخ و یا فقط حرف زدن و کلمات زیبا بر زبان راندن نمی توان بر مشکلات یاد شده پیروز شد.
وقتی فوتبال با شیوه روزمرگی اداره شود و تحقیق و پژوهش و برنامه بلند مدت پشتوانه تصمیمات آن نباشد زمینه برای ظهور ناهنجاری های گوناگون بسیار فراهم می شود.
همان طوری که رئیس هیات فوتبال استان خبر از آماده شدن سند توسعه داده است باید از فرصت های موجود، بالاترین استفاده را برد و با انتشار سند و آگاهی دادن به عموم بتوان در جذب حمایت و پشتیبانی همه علاقه مندان در رسیدن به اهداف پیش بینی شده گام برداشت.