مطالبات ورزش از استاندار
- شناسه خبر: 1747
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۴۷
- بازدید : 165 views
بعد از استقرار بهنامجو به عنوان استاندار در استان قهرمان پرور اردبیل بحث تغییرات در سطح ادارات کل و سازمان ها و نهادها به یک امر عادی و به عرصه ای برای میدان داری و خودنمایی برخی ها تبدیل شد.
بدون شک استانداری که از قبل با استان و مدیران و جو حاکم بر آن تا حدودی آشنایی داشته باشد به راحتی می تواند در سر و سامان دادن سریع امور و جابجایی نفرات و دعوت به کار چهره های جدید اقدام نماید.
معمولا در چنین مواقعی مدیر ارشد استان قبل از هر تغییر و تحولی نسبت به انتخاب مدیران ستادی اقدام می کند و بعد از راحتی خیال از درون ستاد فرماندهی برای دیگر ادارات و نهادها برنامه ریزی می نماید.
ورزش به دلیل گستردگی و تاثیر گذاری شگرف و غیر قابل انکارش در جامعه و همچنین تحت پوشش قرار دادن بخش بزرگی از جامعه در مقاطع سنی مختلف در چنین مواردی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و در صف مقدم نامزدهای تغییر و تحول مدیریتی قرار می گیرد.
ورزش اردبیل از همان روزهای اولی که بهنامجو مستقر شد، بحث تغییر مدیریت اش مطرح گردید و به نوبت چهره های مختلفی از سیاسی گرفته تا ورزشی برای قرار گرفتن در راس مدیریتی ان نامزد شدند.
ایوب بهتاج که در ورزشی بودنش شک و تردیدی نیست وقتی اوضاع را بر وفق مراد ندید و حتی از نزدیک ترین یارانش نیز ناملایماتی را مشاهده کرد قبل از اقدام استاندار ، خود اقدام مناسبی کرد و به تبریز رفت تا مدیریت ورزش استانی بزرگ و فعال از نظر ورزشی را بر عهده بگیرد.
انتصاب بهتاج به مدیریت ورزش و جوانان آذربایجان شرقی کار بهنامجو برای اعمال تغییرات در اداره کل را آسان تر کرد. چرا که نیازی به صرف انرژی برای کنارزدن بهتاج را نداشت. پرواز بهتاج بدون کوچک ترین ایستادگی از جانب استان به سوی تبریز نشان داد که استاندار تمایلی برای حفظ بهتاج نداشته و به نوعی شایعاتی که در این ارتباط از اولین روزهای آغاز به کار بهنامجو وجود داشت مهر تایید خورد.
بعد از گذشت روزها از اداره امور ورزش به صورت سرپرستی همچنان جامعه بزرگ ورزش استان در انتظار به سر می برد تا تکلیف مدیریت اداره ای که رابطه مستقیم با سلامتی افراد و شور و نشاط جامعه دارد از سوی استاندار و وزارت ورزش و جوانان مشخص گردد.
ورزش استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بخصوص بعد از استان شدن اردبیل علی رغم همه مشکلات و موانع، اقدامات سازنده ای را شاهد بوده است و نمی توان از زحماتی که مسؤولین در این راه متحمل شده اند چشم پوشی کرد. اما باید پذیرفت که همچنان ورزش استان از مشکلات و معضلات ریشه ای رنج می برد غلبه یافتن بر این مشکلات و قرار دادن ورزش در مسیر سامان یافتن و جواب دادن به نیازهای روحی و روانی دوستداران در مقطع زمانی فعلی می تواند بخش مهمی از مطالبات ورزش استان از استاندار بهنامجو باشد.
در هر حال حق طبیعی و مسلم استاندار است که در انتخاب مدیران بخش ها و دستگاه های اجرایی استان تصمیم گیری نماید و در نهایت مدیری را انتخاب بکند که بتواند در همراهی کردن تیم اجرایی استان در راه رسیدن به اهداف پیش بینی شده، استاندار را یاری و مساعدت نماید.
مسئله ای که در این ارتباط می تواند قابل طرح باشد بحث جایگاه ورزش و نگاه استاندار و دیگر مسؤولین استان به این مقوله می باشد. ورزش را باید به خاطر ورزش و برای دست یافتن به اهداف ورزشی و برآورده کردن نیازهای اساسی و ریشه ای آن مورد توجه قرار داد. برای ورزش هر تصمیمی که خارج از این چارچوب گرفته شود می تواند لطمات و خسارت جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد و به عنوان ترمزی بسیار قوی در جلوگیری از حرکت رو به جلو آن به حساب آید.
برای این که ورزش استان بتواند به نیازهای نسل جوان و قهرمانان و نام آوران ورزشی این منطقه پاسخگو باشد نباید به عنوان حیات خلوت استان جلوه بکند. اگر این امر مورد توجه استاندار قرار بگیرد و ورزش استان را عرصه ای برای بروز توانایی ها و شکفتن استعدادها و میدانی برای هنرنمایی همه اهالی ورزش از هر گروه و جناح و تفکری تبدیل بکند بزرگ ترین، بهترین و فراموش نشدنی ترین خدمت را به ورزش خواهد کرد.
شور و نشاط اجتماعی
یکی از اساسی ترین ، مهم ترین و قابل توجه ترین دستاورد ورزش چه در بعد همگانی و چه در بخش قهرمانی ، افزایش شور و نشاط در جامعه می باشد.
سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در اولین روزهای کاری تاکید می کرد که رئیس جمهور از او خواسته است تا از طریق ورزش شور و نشاط اجتماعی جامعه افزایش پیدا بکند.
از طرف دیگر نقش ورزش در کاهش اساسی وقوع جرم و آسیب های اجتماعی نیز بر کسی پوشیده نیست . نقش عمده ورزش در جرم زدایی و پیشگیری و کاهش جرایم در جریان برگزاری رقابت های والیبال امید های آسیا و انتخابی جهانی در اردبیل در سال گذشته کاملا احساس گردید. نقل می کنند که در ایام برگزاری این رقابت ها وقوع جرم در سطح شهرستان اردبیل به مقدار قابل توجهی کاهش یافته بود.
همه این مسایل نشان می دهد اگر مسؤولین ما نسبت به گفته های خود مبنی بر لزوم ایجاد و گسترش شور و نشاط اجتماعی معتقد باشند باید برای ورزش و توسعه آن در بعد همگانی و قهرمانی حساب ویژه ای باز بکنند و آن را از اولویت های کاری مورد نظر قرار بدهند.
توجه به ورزش فقط در ساخت و سازها و ایجاد اماکن و فضاهای ورزشی خلاصه نمی شود. اگر بهترین اماکن با استانداردهای بالای جهانی را داشته باشیم ولی بهره برداری مطلوب و به نفع ورزش و نسل جوان از آن ها صورت نگیرد قادر به رفع گوشه ای از نیازهای روحی و روانی جوانان نخواهیم بود.
اگر فضاهای ورزشی موجود در استان، گوی سبقت از همه امکانات ورزشی کشور برباید و در مقابل جوانانی با نشاط، سرحال و امیدوار به آینده نداشته باشیم آن امکانات تاثیری در توسعه و بالا رفتن راندمان فعالیت و درصد سلامتی روحی و جسمی جامعه نخواهند داشت.
وقتی یک مسابقه فوتبال در سطح لیگ یک قادر است نزدیک به 15 هزار تماشاگر را به محیطی پاک و سالم چون ورزشگاه بکشاند و ساعت ها از اوقات فراغت ان ها را همراه با رضایت مندی کامل پر نماید چرا نباید در ارتباط با آن سرمایه گذاری گردد؟ آن هایی که اعتقاد دارند جوانان ما همیشه باید با نشاط باشند و از حالت های روانی نگران کننده دور باشند آیا نباید توسعه ورزش قهرمانی را مورد توجه قرار داده و برای حضور تیم های ورزشی استان در لیگ های مختلف زمینه را فراهم نمایند؟
در دوره ای که بهنامجو در اردبیل مسؤولیت داشت به حق اقدامات مناسب برای بالا رفتن سرانه ورزش و احداث اماکن صورت پذیرفت . امروز خلاصه کردن توجه ورزش در ساخت و ساز یا احداث اماکن بدون توجه به نیاز روحی و روانی جوانان و ورزشکاران کار چندان ایده الی نمی تواند به حساب آید.
توجه به ورزش قهرمانی و مساعد کردن شرایط برای حضور تیم هایی از استان در لیگ های رشته های مختلف ورزشی در کنار نگهداری از فضاهای موجود و احداث اماکن در مناطق محروم یکی دیگر از مطالبات مهم جامعه ورزش به حساب می آید.
استاندار می تواند با بهره بردن از جایگاه مطلوب خود و با در نظر گرفتن یک سری از امکانات ،بخش خصوصی را نسبت به سرمایه گذاری در ورزش قهرمانی و حرفه ای استان تشویق و ترغیب نماید. کاری که در حال حاصر ورزش استان نسبت با تحقق چنین ایده ای نیاز بیشتری دارد.
تکمیل فضاهای ورزشی نیمه تمام
انتظار می رود بهنامجو که توانایی هایش در امور عمرانی بر کسی پوشیده نیست برای تعیین تکلیف برخی از اماکن ورزشی نیمه تمام انرژی لازم را صرف نماید و تا بهره برداری نهایی از آن ها تا حد امکان از تعریف پروژه های جدید مگر در موارد استثنایی خودداری کند.
ورزشگاه علی دایی نیاز دارد که برای همیشه پرونده آن بسته شود. هنوز هم که هنوز است پروژه از طرف پیمانکار به بهره بردار تحویل داده نشده است. این ورزشگاه آماده نشده باید برای جلوگیری از تخریب وضع موجودش فکر اساسی بشود. این ورزشگاه فقط برای تماشا از دور به درد می خورد چرا که در درونش چیزی برای ارائه ندارد و مسلما آن هایی که در سال های گذشته برای این پروژه بی محبتی کردند و فقط حرف زدند و شعار دادند در حق ورزش و ورزشی های استان جفایی بس بزرگ روا داشتند.
سالن دوومیدانی و خانه وزنه برداری نیز از جمله پروژه هایی به شمار می روند که باز کردن گره آماده شدن آن ها می تواند گره های بسیاری از ورزش استان و رشته های یادشده باز نماید.
و اگر قرار بر اجرای پروژه های جدید باشد خوابگاه مجهز،استخر۵۰ متری و خانه اختصاصی برای برخی از رشته های مدال آور می تواند مورد نظر قرار بگیرد.
حضور در جمع ورزشی ها
انتظار می رود استاندار برای حضور در جمع ورزشی ها رغبت بیشتری از خود نشان بدهد. تاکنون بنابه دلایلی که قصد پرداختن به آن ها نیست این امر خیلی به ندرت اتفاق افتاده و بخصوص عدم حضور وی در مراسم تجلیل از قهرمانان جای سوال زیادی داشت. جوانی که زندگی خود را در جهت کسب افتخار و اعتبار برای استان و کشور خود وقف می کند باید در دفتر توجه و لطف و عنایت مسوولین و استاندار صفحه بسیار زیبایی به خود اختصاص بدهد.
امیدواریم دوران استانداری بهنامجو برای ورزش استان دوره ای پربار و افتخارآفرین و سرشار از خوبی ها و نیکی باشد. دوست داریم اگر روزی نقش استانداران اردبیل در ورزش استان مورد بررسی قرار بگیرد بهنامجو بتواند با عملکرد مناسب و قابل قبول اش در صدر استانداران قرار بگیرد.
تلاش و هزینه برای ورزش سرمایه گذاری مناسب برای آینده بهتر این مرز و بوم است . اگر مسوولین ما هزینه در ورزش را یک نوع سرمایه گذاری برای سلامتی،نشاط و پویایی و تحرک جامعه به حساب آورند ورزش اردبیل می تواند هم در زمینه قهرمانی و هم در بعد همگانی انتطارات مردم را برآورده نماید . انشااله.