جام جهانی بی مسی؟!
- شناسه خبر: 2179
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۷
- بازدید : 244 views

🖊دکتر شهرام اقبال زاده /خوشحالم که روح بزرگ توران میرهادی، گذشته از آموزش خلاق کودک محور،به فوتبال و به قلمرو ورزش نیز راه یافت.
امشب فردوسی پور این جملهٔ راهگشا و درخشان توران میرهادی را – که اندک اندک، دارد به یک گزین گویه و زبانزد گسترده بدل میشود-« غم بزرگ را به کار بزرگ بدل کنیم»، برای تبدیل غم شکست در برابر اسپانیا، به کار سترگ شکست پرتغال « رونالدو» بزرگ، به کار گرفت.
مایلم نقش جریان ساز میرهادی بزرگ را، با نقش مهمی که کارلوس کیروش در تحول ژرف تیم فوتبال ما دارد، مقایسه کنم.
برخلاف نظر رایج که « ایرانی ها چون تکرو هستند، فقط در ورزش های قهرمانی انفرادی چون کشتی و وزنهبرداری، موفق هستند» کی روش نشان داده که اگر زمینه های عینی و ذهنی فراهم شود، می توانیم در ورزش های گروهی هم موفق باشیم.
موفقیت های تیم های فوتسال و والیبال ما در سالیان اخیر و قهرمانی دختران پرتوان و پرتلاش ما در فوتسال آسیا، نافی و ناقض این گزاره است.
شکست سنگینی که تیم ملی فوتبال کرواسی به تیم ملی فوتبال آرژانتین، با حضور مسی اسطوره ای تحمیل کرد، بیانگر آن است که وقتی مربی ضعیف باشد و تیم ناهماهنگ و از حیث تاکتیکی سردرگم، از مسی به تنهایی،چندان کاری بر نمی آید.
نقش ستاره ها را، نه می توان و نه باید انکار کرد؛ اما خلاقیت فردی در کار گروهی، موقعی کارساز است که زنجیره ای از عوامل در خدمت برنامه ای روشن و هماهنگ قرار گیرد. در فوتبال هم، اگر تاکتیک متناسب تیمی وجود نداشته باشد، نه مسی و نه رونالدو و نه حتی، اسطوره های تاریخ فوتبال و نوابغی چون دیه گو مارادونا و یوهان کرایف و زین الدین زیدان – یا در چارچوب فوتبال کلاسیک، په له / پله / ادسون آرانتز دوناسیمنتو ( فوتبال را به پیش از آژاکس آمستردام و پس از آژاکس+ تیم ملی هلند تقسیم می کنم) – هم ممکن است – به قول معروف پرومته وار – آتش پیروزی را برای تیم به ارمغان بیاورند،اما این برنامهٔ تاکتیکی حساب شده و مربیان کاردان است که روح پیروزی و کار جمعی هماهنگ را در تیم می دمد.
امشب کرواسی نشان داد که تیم بزرگی است؛ همانطور که ما نشان دادیم که تیم ملی فوتبال ما نیز، به دوران پختگی خود وارد می شود و هماوردی است سرسخت برای بزرگان فوتبال.
می توان بی داشتن مسی و رونالدو هم پیروز شد؛اما فوتبال بی مسی ها،چیزی کم دارد.
از این رو، از حذف آرژانتین و نبود مسی در جام جهانی،خوشحال نخواهم شد!
نوع و بازی تیم ملی فوتبال ایران در مسابقه با اسپانیا، نشان از نقطه عطفی تاریخی در فوتبال ایران است؛ ما با بازیکنانی با معدل سنی زیر ۲۵ سال و پرتوان و دونده، با کار جمعی با برنامه و تاکتیک سنجیده گروهی و مربی کارکشته و می توانیم بر پرتغال پیروز شویم، اگر تاکتیک سنجیده ای پیش بگیریم و رونالدو را مهار کنیم!
ما در زمین، ۱۱ آرش داریم و قشونی همدل به نام مردم ایران!
روز من فرداست،فردا روشن است!