فوتبال آماتور یا حرفه ای، مسئله ای لاینحل در اردبیل
- شناسه خبر: 3471
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۸
- بازدید : 303 views
نامه معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور که در دهمین روز از آبان ماه سال 93 و تحت شماره 97842 خطاب به معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداری های سراسر کشور فرستاده شده است به چماقی برای توقف تحت پوشش قرار دادن تیم فوتبال توسط شهرداری تبدیل شده است.
توجه به متن این نامه می تواند بسیاری از مشکلات و گره بزرگی به نام غیرقانونی بودن حمایت شهرداری از تیم های فوتبال را باز کرده و امیدواری را به جامعه فوتبال استان بازگرداند. البته تحقق این امر نیاز به آن دارد که تصمیم گیرندگان آشنایی کامل با ورزش و فوتبال و اصطلاحات رایج در آن داشته باشند.
در نامه مورد اشاره، شهرداری های کشور از تیم داری حرفه ای منع شده و به صراحت نسبت به این مسئله تأکید شده و در بخش پایانی آن آمده است:” لذا مقتضی است مراتب به شهرداری ها و شوراهای اسلامی شهرهای تابعه آن استانم که دارای تیم حرفه ای ورزشی می باشند اعلام، تا تمهیدات و تدابیر قانونی لازم به منظور واگذاری و تعیین تکلیف تیم های موصوف معمول و از نتیجه وزارت کشور را آگاه نمایند”.
ورزش حرفه ای تعریف خاص خودش را دارد. سیستم حرفه ای در ورزش به اصولی پایبند است. در ورزش حرفه ای شغل بازیکن ورزش کردن است و امرار معاش وی فقط از محل ورزش و قراردادهای منعقده تأمین می شود. ورزشکار حرفه ای در ساختار باشگاه و مجموعه مدیریتی کارمند باشگاه محسوب شده و به طور کامل در اختیار آن قرار دارد.
ورزش حرفه ای برای این که بتواند از چارچوبی که برای آن تعریف شده محافظت نماید دارای قانون، آئین نامه و منطق است. با توجه به این ویژگی ها تشخیص ورزش حرفه ای از ورزش آماتوری کاملا ساده و سهل می باشد.
فوتبال، ورزشی که بیشترین و بالاترین آمار علاقه مندان را به خود اختصاص می دهد در دنیای حرفه ای برای خود قوانین و مقرراتی دارد که منشأ گرفته از اصول حرفه ای ورزش می باشد.
بر اساس اسناد موجود، فوتبال حرفه ای در سطح کشور تنها به لیگ برتر فوتبال اطلاق می شود و حتی لیگ یک آزادگان با آن گستردگی و جلال و جبروتی که دارد نمی تواند خود را با مقررات حاکم بر فوتبال حرفه ای مطابقت بدهد. با این اشاره کوتاه حال و روز لیگ دسته دوم و سوم کاملا مشخص می شود.
مسابقاتی که در حال حاضر در سطح کشور به نام لیگ دسته سه برگزار می شود رقابت هایی کاملا آماتور می باشد که فرسنگ ها با دنیای حرفه ای و اصول آن فاصله دارد.
مرجعی که می تواند حرفه ای بودن یا نبودن تیم ها و مسابقات در حال انجام در کشور را مشخص نماید وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون مربوطه است.
فدراسیون فوتبال در نامه شماره 8/21124/97/261 مورخه 7/11/97 به صراحت اعلام کرده است که لیگ دسته سه فوتبال کشور جزء لیگ آماتور محسوب می شود. مطلبی کاملا روشن و واضح که جای هیچ گونه ابهام و اما و اگر ندارد. حال می توان با در نظر گرفتن موارد بالا چند سؤال را مطرح کرد:
1-آیا وظیفه شهرداری حمایت از ورزش آماتور و همگانی نبوده و نیست؟ وقتی به صراحت اعلام می شود که لیگ دسته سه آماتور است و حرفه ای نیست و وزارت کشور، شهرداری ها را از تیم داری حرفه ای منع نموده این اصرار برای حرفه ای تلقی کردن ورزش آماتور به چه دلیل و علت است؟
2- بر چه معیار و اساسی و با چه وسیله سنجش و اندازه گیری و بر اساس کدام مستندات، ورزش آماتور در شهر ما مهر حرفه ای می خورد و متأسفانه برخی از مسئولین از جمله فرماندار اردبیل نیز با کسانی که فرقی بین ورزش حرفه ای و آماتور قائل نیستند همراهی می کنند؟
3- ایا بدهی های شهرداری و گاهی اوقات عدم توانایی در پرداخت حقوق می تواند مانع از انجام دیگر وظایف گردد؟ اگر جواب مثبت است پس تا رسیدن به درآمدی پایدار با سقف بالاتر از حقوق پرداختی و پروژه های در دست اقدام مانع از انجام دیگر اقدامات شهرداری شوند و این توجه و دلسوزی به برخی از موارد را مفقط در مورد برخورد با ورزش و فوتبال و رقم ناچیز حمایت از آن خلاصه نکنند.
4- اگر در سطح استان اردبیل تعریف ورزش حرفه ای و آماتوری و نگاه به آن ها عوض شده و ملاک و معیارهای جدیدی برای تشخیص و یا ادغام آن دو در استان انجام پذیرفته جای دوری نخواهد رفت که آن موارد را اعلام و اطلاع رسانی بکنند تا مردم و افکار عمومی و جامعه ورزش و فوتبال در جریان آن قرار بگیرند تا در حمایت های خود از فوتبال راه اشتباه و خطایی را در پیش نگیرند.
5- بدون شک تشخیص بحث حرفه ای و آماتوری در دنیای ورزش و فوتبال، کاری سخت و طاقت فرسا و غیر ممکن نبوده و نیست. اندکی همت، مثبت اندیشی و مشورت صحیح و اصولی نیاز دارد که امیدواریم حداقل در مورد فوتبال آماتوری شهر ما و تیمی به نام شهرداری این مسئله مورد توجه مسئولین قرار بگیرد. انشااله.