آفتی که به والیبال زد
- شناسه خبر: 3795
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۵۹
- بازدید : 259 views
مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان دی ماه سال 95 خطاب به رئیسان فدراسیونهای ورزشی تاکید کرده بود: تعیین سرپرست تا برگزاری مجدد انتخابات نه تنها امری هزینه زا برای ورزش و مدیریت فدراسیون ها است، بلکه در همان روزی که رئیس فدراسیون قبلی دوره مدیریتش به پایان میرسد، باید انتخابات جدید برگزار تا جلوی هر گونه آفت در ورزش گرفته شود.(ایرنا)
بیش از 150 روز از استعفا یا برکناری ضیایی رئیس اسبق فدراسیون والیبال می گذرد و این فدراسیون همچنان با سرپرست اداره می شود. والیبال ورزشی که طی بیش از دو دهه با برخورداری از ثبات مدیریت، حضور دو رئیس را در راس هرم خود تجربه می کرد طی دو سال گذشته شاهد حضور سه مسئول (دو سرپرست و یک رئیس) پشت میز ریاست بوده و ممکن است شاهد حضور چهارمین رئیس نیز باشد.
در طول دو سال قبل تقریبا تمام پستهای مدیریت فدراسیون مثل دبیرکل، مسئول سازمان لیگ، مدیر تیم های ملی، مسئول روابط بین الملل، مدیر روابط عمومی و بازاریابی، حتی کارمندان اداری فدراسیون دستخوش تغییرات بنیادین شده است. رفت و آمدهایی که به قول وزیر ورزش هزینه های گزاف و جبران ناپذیری را به بدنه این ورزش تحمیل کرده و می کند.
آسیبهای یاد شده در بخش مدیریت بیش از هر جای دیگر متوجه تیم های ملی است. به طوری که عملا برنامه ریزی دقیق برای ملیپوشان والیبال ایران را به مخاطره انداخته و موجب شده تصمیم گیری های عجولانه و خارج از منطق امکان تنظیم تدارکات مناسب را از کادر فنی بگیرد.
نگاهی به برنامه های تیم ملی طی دو سال گذشته نشان می دهد، عملا به جای هدفگذاری برای کسب سهمیه المپیک و حمایت تمام و کمال از سروقامتان والیبال ایران، شاهد انجام امور به صورت رفع تکلیف هستیم. تا یکماه قبل از بازیهای آسیایی 2018 قرار بود تیم ب به مسابقات اعزام شود اما در دقیقه 90 تصمیم عوض شد و شاگردان کولاوویچ به جاکارتا رفتند. تصمیمی که قطعا در خستگی ملی پوشان و کسب نتایج ضعیف در قهرمانی جهان بی تاثیر نبود.
حالا با انحلال تیم ملی زیر 23 سال و تیم ملی ب، تیم ملی والیبال در حالی تمرینات روزانه خود را در سالن آزادی تهران دنبال می کند که فدراسیون از برنامه ریزی برای دیدارهای تدارکاتی عاجز است. مسئولان حتی امید چندانی به صعود از دور مقدماتی لیگ ملت ها ندارند و حاضر نیستند هزینه دریافت ویزا آمریکا را پرداخت کنند. حال آن که در ادوار گذشته لااقل هرگز والیبال درگیر تامین منابع مالی برای دریافت ویزا نبود.
هنوز سیاست و هدفگذاری کادر فنی و فدراسیون برای چگونگی کسب سهمیه المپیک مشخص نیست و باید دید در سال منتهی به المپیک که تمام تیم های دنیا با نهایت توان برای راهیابی به بزرگترین رویداد ورزشی جهان دورخیز کرده اند، مردان والیبال ایران با چه تدبیری باید به المپیک راه یابند. این در حالی است که بعد از المپیک 2016 هدفگذاری تیم ملی نه تنها صعود بلکه کسب مدال در المپیک2020 عنوان شده بود.
وزیر ورزش دوران سرپرستی را آفت ورزش کشور دانسته است. نه به دلیل آن که سرپرست و سایر مسئولان فدراسیون کاربلد نیستند، بلکه به آن دلیل که امکان هیچ برنامه ریزی بلند مدتی وجود ندارد. اکنون نیز سرپرست فدراسیون والیبال حدود 5 ماه است که به مدیریت بحران می پردازد و در شرایطی که از ماندن و رفتن خود مطمئن نیست نمی تواند دورنما و برنامه 4 یا 8 ساله تدوین کند.
بسیاری معتقدند داوری به دلیل سرپرستی امکان حضور در انتخابات را ندارد و برخی نیز مدعی اند وزارت ورزش برای او استثنا قائل خواهد شد. به هر ترتیب والیبال برای خروج از بحران های فعلی و پیش رو به جای مدیریت بحران نیازمند ثبات مدیریت است.
عدم اجرای تشریفات اداری و قانونی برای ثبت نام کاندیدا و سکوت وزارت ورزش در برابر پرسشهایی پیرامون زمان انتخابات این فدراسیون بیش از هر مساله دیگر حاشیه ساز شده است. هیچ فردی در مدیریت امور گوناگون فدراسیون برای خود حاشیه امنیت شغلی و حرفه ای نمی بیند و برای تصدی هر پست چندین نفر در حال تخریب یکدیگر هستند.
حال پررنگ ترین پرسش از وزیر ورزش این است که اگر معتقد است دوران سرپرستی آفت فدراسیون های ورزشی است چرا از والیبال آفت زدایی نمی کند؟(منبع:ایران اسپورت پرس).