مکر و حیله
- شناسه خبر: 8333
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۰
- بازدید : 70 views
مکر و حیله از صفات مذموم و ناپسندی است که می تواند تقوی و صمیمیت را منهدم بکند و بی اعتمادی و تنفر را در جامعه افزایش بدهد.
تلاش برای دستیابی به هدف با مکر و حیله فرجامی خوش برای افراد حیله گر نمی تواند به دنبال داشته باشد.
نیرنگ و مکر از نشانه های کفر و نفاق می باشد.امام صادق(ع) به نقل از رسول گرامی اسلام می فرماید: کسی که با مسلمانی نیرنگ کند از ما نیست.
خدعه و نیرنگ چنان در وجود برخی ها رخنه کرده است که کاری جز ترسیم نقشه های متعدد برای فریب مردم و جامعه ندارند.
این قبیل افراد هر روز بساطی نو پهن کرده و برای حفظ موقعیت تا آن جا که می توانند اغفال دیگران را در دستور کار قرار می دهند.
چرب زبانی و وعده های متعدد و استفاده از هر وسیله و ابزاری برای سرگرم کردن مردم و تهمت زدن به منتقدان از کوچک ترین کارهایی است که فریبکاران به آن روی می آورند.
به افرادی که در هر پست و موقعیتی در صدد فریب مردم بر می آیند دارای هوشی سرشار و استعداد قابل توجهی هستند. اما این ها چون موهبت بزرگی چون هوش سرشار را در مسیری خلاف به کار می برند خیانت بزرگی را مرتکب می شوند.
مولای متقیان امیر مؤمنان علی(ع) می فرماید: مکر و کینه توزی از ایمان به دور است. وقتی رفتارهای خدعه آمیز و تفرقه افکنانه آثار بیرونی خود را نشان بدهد طرد مکاران و باز کردن مشت آن ها و معرفی شان به جامعه لازم است.کسی که طعم ایمان را چشیده باشد هیچ گاه به خیانتی چون فریب مردم اقدام نمی کند.
پست و مقام و ادامه دادن در یک منصب، ارزش فریب دادن مردم را ندارد. مسئولی که هر روز ساز تازه ای کوک بکند و در خوردن نان به نرخ روز با گمراه کردن جمعیت در اندیشه استحکام بخشیدن به پایه های ریاست باشد و با توجه به جو سناریو های متعددی اجرا بکند و دوستان و چماق به دستانش را به صنار دهشاهی بفروشد لیاقت پوشیدن جامه مسئولیت در جامعه را نخواهد داشت.
امام هشتم از امیر مؤمنان روایت می کنند که رسول خدا فرمود: هر کس مسلمان باشد باید از مکر و خدعه اجتناب ورزد، زیرا از جبرائیل شنیدم که می گفت: به راستی مکر و خدعه در آتش است.