مجنون ورزش اردبیل
- شناسه خبر: 8586
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۲۲:۱۸
- بازدید : 428 views
کرونا و قصه پر غصه این روزهای جامعه، درگیری ذهنی بیشتری را برای مردم فراهم کرده است. اقشار مختلف خسارت زیادی را متحمل شده اند و در بین آنها جامعه ورزش و علاقه مندان به آن نیز با ضربات چندی مواجه گردیده اند. تعطیلی اماکن ورزشی و عدم دسترسی مطلوب به فضاها از جمله مشکلاتی است که ورزشکاران در ماه های اخیر با آن دست و پنجه نرم کرده اند.
در این میان افرادی که از طریق ورزش، مدارس فوتبال و سالن های ورزشی امرار معاش می کردند حساب جداگانه ای دارند. وقتی منبع درآمد با اما و اگر روبرو شود زندگی سخت، طاقت فرسا و گذران آن با داستان های سؤال برانگیز دست و پنجه نرم می کند.
افرادی که در ورزش و در بخش های مختلف آن مسئولیت داشته و از نزدیک با تأثیر ویروس کرونا بر روندکاری مربیان و تلاشگران این عرصه ارتباط دارند کاملا در جریان گرفتاری های اهالی ورزش قرار داشته و نسبت به سایرین، درد آن ها را باید بیشتر احساس می کنند.
در ایام کرونایی گپ دوستانه با صاحبان اصلی ورزش و فوتبال اردبیل ساعت ها به انسان آرامش خاص می دهد و مرور خاطرات خوش گذشته برای لحظاتی غم نداری، بیماری کووید 19، گرانی و درد جولان دروغگویان و فرصت طلبان و عاشقان پست و مقام را به فراموشی می سپارد.
برای ما که آقاییِ فوتبال اردبیل را در دوره درخشش بزرگان این رشته از نزدیک دیده ایم هم صحبت شدن با آن ها افتخار بزرگی است و مسلما کسانی که در آن ایام جایگاهی در فوتبال نداشته و آشنایی کامل با سابقه درخشان آن ندارند اظهارنظرهای مختلف و حتی زیر سؤال بردن آن را توسط افراد اجیر شده در دستور کار قرار می دهند.
مصاحبه با بزرگان فوتبال اردبیل را برای ثبت در تاریخ ورزش اردبیل اگر عمری باقی باشد همچنان ادامه خواهیم داد. هرچند که قدرقدرتان ضعیف النفس که متأسفانه با حمایت برخی از خودی هایِ رفوزه شده در آزمون وفاداری به فوتبال در قبال منافع شخصی و موقعیت های کذایی به نوعی مصاحبه شونده ها را به عدم برخورداری از سفره گسترده عنایت ها تهدید می کنند ولی واقعیت های فوتبال اردبیل و مقایسه آن با دهه های 50 و 60 و 70 با حال روز این روزهای آن چیزی نیست که با لطایف الحیل بر رویش سرپوش گذاشته شود.
مسلما بزرگان واقعی و خاک خورده های راستین فوتبال اردبیل اجازه تحریف تاریخ آن را نخواهند داد و برای زنده نگه داشتن خاطرات خوش گذشته و خاطره بازی با آن را فراموش نخواهند کرد.
این بار می خواهیم گذشته ورزشی کسی را مرور بکنیم که زندگی اش با ورزش عجین شده است. با گذشت 53 سال از عمر پر برکتش هنوز هم از ساعت 8 صبح تا پاسی از شب درگیر مسائل و امور ورزش است. داشتن مسئولیت در باشگاه ورزشی شهرداری در سال های اخیر ارتباط او با ورزش را بیشتر و بیشتر کرده است.
قرار گرفتن ورزشی ها در رأس مدیریت های ورزشی از آرزوهای اساسی اهالی ورزش بوده و هست به شرطی که نشستن در صندلی مدیریت و برخورداری از عنوان و پست و منصب، آن ها را از صداقت، راستگویی، تواضع، اندیشه خدمت بی منت و عدالت و صبر و استقامت دور نکند. در مدیریت های ورزشی، برخورداری از پیشینه ورزشی یک روی سکه و قدرت مدیریت و آشنایی با اصول و برخورداری از ویژگی های مورد نیاز یک روی دیگر آن می باشد.
داور مجنون به عنوان یک پیشکسوت ورزش و یک مدیر ورزشی تا آن جا که در توان داشته برای ورزش تلاش کرده است ولی برخی از ناکامی ها که در ورزش شهرداری و بخصوص فوتبال رخ داده است ریشه در جاهای دیگر دارد که ذکر آن ها درد ها را فزون، اعصاب را داغون و انسان را به آینده فوتبال و ورزش اردبیل ناامید می کند.
مجنون ورزش اردبیل را یک چهره دوست داشتنتی و صادق می شناسم. از شهامت لازم برای بیان واقعیت ها برخوردار است. عمرش را در راه ورزش تلف کرده و برای سربلندی اردبیل در صحنه های مختلف ورزشی دوندگی نموده است.
مجنون در دوران اوج ورزشی ابتدا در رشته کشتی درخشیده است. علیرغم موفقیت در کشتی قابل توجه به یکباره مسیر ورزشی اش را تغییر داده و دلبسته فوتبال شده است. او که از استعداد کافی برای درخشش در ورزش بهره مند بود در فوتبال نیز در مسیر پیشرفت قرار گرفت و سال ها به عنوان یکی از چهره های مطرح فوتبال اردبیل در دل دوستداران این رشته برای خود جا باز کرد.
دوران نوجوانی
مجنون در سال 1346 در محله تازه شهر اردبیل چشم به جهان گشود. در دوران تحصیل اش که در مدارس آزادی، شهید قاضی، شهید تواضعی و شهید مدرس انجام شد، زندگی او را با ورزش گره زد و در هشت سالگی برای ادامه ورزش، رشته کشتی را انتخاب کرده و در کنار آن در محله خود نیز پا به توپ می شد و با بچه های محل بساط فوتبال را پهن می کرد.
درخشش در کشتی
مجنون به دلیل برخورداری از استعداد کافی در کشتی خوش درخشید. او چندین بار در سکوی اول قهرمانی استان آذربایجان شرقی با افتخار ایستاد، در رقابت های آموزشگاه های استان به افتخارات قابل توجه دست یافت و در رقابت های قهرمانی کشور نیز تنها با یک باخت در مقابل کشتی گیری به نام مجید خانی به مقام ششم رسید.
مربیان وی نام آوران کشتی منطقه بودند. مرحوم میر عباس سید حاتمی، علی ابیش وند، مطلب دهقان، کریم اسدی بقال و مرحوم سلطانعلی برزگر، داور مجنون را در کسب موفقیت در کشتی کمک و مساعدت نمودند.
او با کشتی گیران و افتخار آفرینان کشتی اردبیل هم دوره بود، با بزرگانی چون شهید شاپور برزگر، شهید نادر دیرین، شهید جمشید نخستین، شهید جاوید آسمانی، شهید کاظم دیرین، ناصر احمدی، جابر پارسی، بهمن پارسی، جعفر کاظمی، مجتبی روشنی، احد جوان صالح و مجتبی اسدی بقال.
مجنون معتقد است در کشتی حرف های زیادی برای گفتن داشت و درست در دوران اوج اش به دلیل عدم حمایت و راهنمایی کامل مسیر ورزشی اش را تغییر داد و فوتبال را به عنوان ورزش اول انتخاب کرد.
فعالیت در فوتبال
مجنون برای ادامه فوتبال، پیراهن تیم سینا را بر تن کرد. سینا یکی از تیم های استخواندار بود که با همت علاقه مند صادقی چون حاج مصطفی مفهومی راه اندازی و ادامه حیات می داد. نقش مفهومی در فوتبال اردبیل با مدیریت تیمی چون سینا نقشی تدثیرگذار بود و بر این اساس است که مجنون ورزش اردبیل می گوید که حاج مصطفی حق پدری بر گردن او دارد.
مجنون با تیم های ضربت، سینا، بنیاد شهید، شهرداری، راه و ترابری و بسیج مقاومت به میدان رفته و بارها افتخار پوشیدن پیراهن تیم منتخب اردبیل را نیز به دست آورده است.
فوتبال دهه 50 و 60
پیشکسوت ورزش اردبیل در جواب سؤال ما مبنی بر مقایسه فوتبال دهه 60 با فوتبال این روزهای اردبیل یک جمله کوتاه می گوید: “فوتبال دهه 50 و 60 اردبیل واقعا عالی بود”.
این نظر یک پیشکسوت در کنار ده ها و صدها نظر دیگری است که همه بزرگان در مورد فوتبال آن سال ها برزبان رانده اند. تدسف موقعی افزایش پیدا می کند که برخی ها برای زیر سؤال بردن فوتبال آن ایام به هر دری می زنند و برخی از آن هایی که در افتخارات آن سال ها نقش داشته اند تخریب کنندگان چهره فوتبال دهه 50 و 60 را همراهی می نمایند!!!
دوستان فوتبالی
داور مجنون از آن دسته افرادی است که می تواند با اطرافیان خود خوب ارتباط برقرار بکند. او دوستان زیادی در ورزش و فوتبال دارد. می گوید: “یکی از نعمت های بزرگ ورزش پیدا کردن دوستان وفاداری است که می توانند در مراحل مختلف زندگی یار و یاور انسان باشند. در فوتبال دوستانی چون مرحوم مقصود بایرامی، مرحوم ناصر عروجی، شاپور اسماعیل نژاد، محمود امینی بهروز صمدی فر، اصغر فرخی،حیدر وطن خواه،تورج عزیزی، عزیز دمیرچی،عزیز گنجگاهی، برادران مجرد، کریم گنجگاهی، جمال پیله ور، ودود اسحق زاده، محمد ایمانی و … از آن جمله هستند.
از داور مجنون نظرش در موارد زیر را جویا شدیم:
*حبیب نجفلو:فوتبال اردبیل
*مرحوم مجید عقیلی: زحمت کش فوتبال
*مهدی دینورزاده: با اخلاق، مؤمن و درستکار
*محمدربیعی: زیرک و باهوش
*محمد احمدزاده:فوتبال بلد و جنتلمن
*مصطفی مفهومی: صادق و بزرگوار، حق پدری بر گردن من دارد
*مرحوم مقصود بایرامی: اسطوره و عشق فوتبالی های منطقه
*مرحوم ناصر عروجی: فوتبال بلد و اخلاق مدار
*اژدر عمی: عشق فوتبالی های اردبیل
*مشهدی عارف:مردی که ذوب در فوتبال بود
*تیم شهرداری: محبوب استان
*تماشاگران دهه 50 و 60: علاقه مندان واقعی
*صداقت در فوتبال: امروز در فوتبال صداقتی وجود ندارد
*حرف آخر: امیدوارم که روز خاطرات جام فلق برای فوتبالی های اردبیل زنده شود.