قادر تیموری؛ بازیکنی مؤثر ومدیر ورزشی موفق
- شناسه خبر: 8606
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۲۱:۳۰
- بازدید : 467 views
قادر تیموری نامی آشنا و دوست داشتنی برای فوتبالدوستان اردبیلی است. کسی که پله های پیشرفت در فوتبال را یکی پس از دیگری پشت سرگذاشته و به مربیگری تیم ملی ناشنوایان رسیده است.
تعصب تیموری به فوتبال زادگاهش اردبیل در نوع خود بی نظیر است. در مقابل هر حرکتی که به ضرر فوتبال اردبیل باشد، ایستادگی می کند، نظر خودش را به صراحت می گوید و تاکنون برای پشت پا زدن به عقاید و تفکرات خود باکسی معامله نکرده است.
دفاع از حقانیت فوتبال اردبیل و موضعگیری بر اساس واقعیت ها و حق و حقیقت برای یک پیشکسوت فوتبال عملی بسیار ستودنی به شمارمی رود. تیموری روی تعصب به فوتبال منطقه و عشق به توسعه و پیشرفت آن، در هرفرصتی لزوم توجه بیشتر به این رشته را یادآور می شود و دلایل عقب ماندگی و راه های چیره شدن بر آن را بیان می کند.
رک گوئی و صریح الهجه بودن یکی از ویژگی های قادر تیموری است. کسی که به صفت نیکوی رک گویی آراسته باشد کمتر به فکر تخریب دیگران، زیرآب زنی و هرهری مسلکی روی می آورد. افراد رک گو نمی توانند نان به نرخ روز و فرصت طلب باشند و بنابراین رفاقت و دوستی با چنین افراد همیشه با استمرار و دوام همراه می شود.
قادر تیموری از آن دسته فوتبالیست هایی است که با برخورداری از صفات نیکو و تواضع در کنار توانایی های بالای فنی سال ها در میادین مختلف برای ورزش و فوتبال اردبیل آبروداری کرده و سفیر خوبی برای فوتبال و مردم خونگرم و ورزش دوست منطقه بوده است.
تیموری در زمان سکونت درتهران برای فوتبالی های اردبیل پشتوانه ای محکم به شمار می رفت .
قادر تیموری وتیموری ها از سرمایه های فوتبال اردبیل به شمار می روند. بهره بردن از تجربه ها و توانایی ها و داشته های این قبیل افراد می تواند در گشودن گره های موجود فوتبال منطقه مؤثر واقع شود.
افرادی که سابقه بازی درتیم های بزرگ و مربیگری تیم های ملی فوتبال در سطوح مختلف را دارند آیا توانایی کمک به فوتبال اردبیل را نمی توانند داشته باشند? این قبیل افرادِ کارنامه دار وقتی مورد بی توجهی قرار بگیرند دردآورد می شود. اندکی گذشت همراه با صداقت و محبت راستین می تواند همه سرمایه های فوتبال اردبیل را در زیر یک سقف جمع بکند.
این بار فوتبالیست نامی منطقه یعنی قادر تیموری میهمان صفحه مصاحبه باپیشکسوتان پایگاه خبری ناظر ورزش است. او متولد سال 1352 در شهر اردبیل می باشد. از دوران ابتدایی تا پایان مقطع متوسطه درمدارس شهید واحدی، پورسینا و هنرستان 17شهریور تحصیل کرده است. او به خاطر اینکه پسردائیاش یکی از فوتبالیست های دوست داشتنی اردبیل بود به فوتبال علاقمندشد. “ایرج صفری مقدم” او را با فوتبال آشنا کرد. قادر از همان دوران نوجوانی مسیر منزل تا ورزشگاه تختی اردبیل را به خوبی می شناخت و محبت این محیط صمیمی را در دل خود جای داه بود.
“ستاره” اولین تیمی بود که به طور رسمی عضویت در آن را پذیرفت و پیراهن آن را برتن کرد. او در سال 84 در 32 سالگی بعداز صعود ذوب آهن اردبیل به لیگ دسته دوم از فوتبال خداحافظی نمود.
اصغر فرخی و بهبود لوله کرانی اولین مربیان مردی بودندکه با گذشت زمان هم در صحنه ورزش و هم در زمینه مدیریت به موفقیت های قابل توجهی دست یافت.
نگاهی کوتاه به سابقه اجرائی و مربیگری قادر تیموری دور از لطف نمی تواند باشد.
سابقه مدیریت:
*مسئول ورزش باشگاه فرهنگی ورزشی بانک سپه ایران (تهران) بمدت 5 سال
*عضو کمیته ورزشی شبکه بانکی کشور به مدت 5 سال
*مدیر مدارس فوتبال باشگاه بانک سپه تهران
*مدیر فنی مدارس فوتبال باشگاه آراباکس تهران
سابقه مربیگری:
*سرمربی تیم های پایه باشگاهی در شرق تهران
*مربی بدنساز و مربی و دستیار اول تیم ملی فوتبال ناشنوایان در فواصل زمانی 2014 تا 2020
مقام های مهم کسب شده در مسابقات آسیایی و المپیک:
*قهرمان مسابقات آسیا و اقیانوسیه 2003 (کوالامپور) مالزی- نایب قهرمان بازیهای المپیک ناشنوایان 2005 ملبورن استرالیا (دوران بازی)
*قهرمان بازیهای آسیا و اقیانوسیه 2014 کیش( ایران) مربی بدنساز
*قهرمان بازیهای آسیایی 2015 چین تایپه(تایوان) ، دستیار اول
*مسابقات المپیک ناشنوایان ۲۰۱۵ ترکیه (سامسون)، مربی
مدارک مربیگری:
*مدرک A آسیا از کنفدراسیون فوتبال آسیا (تهران سال 1390 مدرس استاد محصص و آقای عربی)
*مدرک مربیگری عالی بدنسازی از آکادمی ملی المپیک و پاراالمپیک
*مدرس رسمی فدراسیون فوتبال ایران(D آسیا) و مدارس فوتبال (حضور در کلاس های مدرس آلمانی(
کارنامه ای درخشان برای مردی که متواضعانه درخدمت فوتبال کشور و اردبیل قرار گرفته و تا آنجاکه درتوان داشته برای سربلندی آن کوشش کرده است.
تیموری و تیم های فوتبال
او در تیم های منتخب آموزشگاهی، جوانان و امید اردبیل، ستاره، جهاد کشاورزی، شهرداری و ذوب آهن اردبیل ، ماشین سازی تبریز و تیم ملی فوتبال ناشنوایان عضویت داشته است.
فوتبال دهه 50و60
“از فوتبال دهه 50 اردبیل چیزی به خاطرندارم ولی در ارتباط با فوتبال اواخر دهه 60 تا آنجا که به یاد دارم تیم های قدرتمندی همچون پاس، بابک، استقلال و… در اردبیل فعالیت داشتندکه حاصل رقابت پرشور باشگاهی، قهرمانی فوتبال اردبیل در رقابت های جام فلق در سال 66 می باشد.”
“در آن سال ها از خود گذشتگی و ایثار حرف اول را در فوتبال می زد و اعضای یک تیم تا آن جا که می توانستند فوتبال را یاری می کردند ولی امروز یک باشگاه فوتبال از نظر سخت افزاری و نرم افزاری باید مجهز باشد. فوتبال امروز تفاوت زیادی نسبت به گذشته دارد. فوتبال امروز برمبنای علم به روز فوتبال و پشتوانه قوی مالی توأم با مدیران توانمند و قوی را می طلبد”.
زمین خاکی ورزشگاه تختی
“زمین خاکی ورزشگاه تختی میعادگاه فوتبالی های اردبیل بود. آن زمین برای فوتبالیست های اردبیل دریایی از خاطرات خوش و فراموش نشدنی بود”.
“بازی کردن در زمین های خاکی واقعا سخت و طاقت فرسا بود ولی در آن زمین ها فوتبالیست های اردبیل حداقل 8 پاس رد و بدل می کردند. بدون شک اگر تیم های آن ایام و بازیکنان مستعد آن ها از زمین چمن مناسبی بهره می بردند حتما می توانستند بازی های زیباتر و چشمگیرتر به نمایش بگذارند”.
جام فلق
“جام فلق دوران اوج فوتبال اردبیل در دهه 60 بود. باگذشت زمان هنوز هم نتایج درخشان و بازیکنان تکرار نشدنی آن سال ها نقل محافل فوتبالی است. در 14 سالگی قهرمانی فوتبال اردبیل در جام فلق را مشاهده کرده ام. سال های خوبی که تکرار آن برای فوتبال اردبیل بعید به نظر می رسد”.
او برگزاری منظم مسابقات، زمین های متعدد خاکی فوتبال در نقاط مختلف شهر، وجود بازیکنان باتوانایی های بالا و مربیان دلسوز در کنار مدیریت توانمند را از عوامل موفقیت فوتبال دهه 60 می داند.
تیموری بسته شدن پرونده زمین های خاکی را عاملی مهم در افت فاحش فوتبال منطقه می داند و معتقد است زمانی که زمین های خاکی فوتبال به احداث ادارات و دانشگاه ها اختصاص یافت سند عقب ماندگی فوتبال اردبیل امضاء شد. اقدامی که نتایج آن بعداز گذشت یک و دو دهه کاملا تأثیر خود را نشان داده است.
جام عقاب
“جام عقاب جام شگفتی ها بود. مسابقاتی منظم و باکیفیت. روح مؤسس جام، بزرگمرد فوتبال اردبیل مرحوم هوشنگ چمن آرا شاد باشد، یک نفر بود در قالب یک تیم و یک هیأت فوتبال، به جرئت می توان گفت که کیفیت مسابقات جام عقاب بالاتر از مسابقات باشگاهی بود. این جام باتوجه به زمان برگزاری اش برای کسب آمادگی جهت حضور در رقابت های شهرستان بالاترین کمکها را می کرد”.
تماشاگران دهه 50 و 60
“تماشاگران یار دوازدهم فوتبال اردبیل در دهه ۵۰ و ۶۰ بودند وقتی ما بازیکنان، عاشق دیدن بازی مرحوم مقصود بایرامی و مرحوم ناصر عروجی و سایر بازیکنان توانمند اردبیل بودیم مشخص است که تماشاگران هم با شور و شوق در کنار تیم های دوست داشتنی آن زمان بودند. این سرمایه عظیم را به راحتی از دست دادیم که آشتی دادن آنها با فوتبال عملا کاری سخت و غیر ممکن خواهد بود”.
صداقت در فوتبال
“از کلمه صداقت در فوتبال فقط یک واژه مانده و عملا چیزی باقی نمانده… اگر صداقتی هم بوده در قدیم بوده و امروز شاهد انواع عهد شکنی و چاپلوسی ها در این فوتبال نداشته مان هستیم”.
حبیب نجفلو
“از حبیب نجفلو به عنوان معمار فوتبال اردبیل یاد می کنند.مردی که نخستین مسابقات باشگاهی را در اردبیل پایه گذاری کرد. همیشه از او به نیکی یاد می شود”.
اژدر عمی
“نماد تماشاگران فوتبال اردبیل بود. آن مرحم زحمات زیادی برای فوتبال در نقش یک حامی و رهبر تماشاگران کشیده بود. روحش شاد و یادش گرامی باد”.
عارف بزرگان
“یکی از عاشقان صادق فوتبال بود. او همیشه در کنار تیم ها و در هیأت فوتبال یار و یاور فوتبالیست ها محسوب می شد”.
حرف پایانی
“برای موفقیت در هر چیزی نیاز به برنامه ریزی مدون است و با انواع برنامه ریزی کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت با کمک صاحب نظران در عرصه ورزش و بخصوص در فوتبال می توانیم گام های بلندی برای شکوفایی و تولد دوباره فوتبال برداریم”.
“باید از وجود پیشکسوتان فوتبال کمک بگیریم. آنها وارثان اصلی فوتبال هستند، وارثانی که سردی و گرمی روزگار را در زمین های فوتبال کشیده اند و الان حلقه گمشده فوتبال محسوب می شوند. اینها بودند که زمانی از جیب خودشان بخاطر عشق شان برای فوتبال هزینه می کردند”.
“فوتبال ارث پدری نیست که امروز بخواهیم یک تنه جلو بریم و پنبه تو گوش خودمان فرو ببریم و انتقاد پذیر نباشیم. مدام با آمار و ارقام گمراه کننده بگوییم که ما خوب هستیم، ما بهترین هستیم. انواع مصاحبه ها را بکنیم و ادعای زدن آکادمی فوتبال داشته باشیم. این ادعا در حالی انجام می گیرد که در ایران، سپاهان اصفهان و فولاد خوزستان و کیای تهران آکادمی دارند و تبریز با آن عظمت قادر به راه اندازی آن نیست”.
“اگر منتقدان را به چشم دشمن ببینیم به روزی می افتیم که داشتن یک تیم در لیگ ۳ هم برایمان آرزو می شود که امروزه با این وضع مواجه هستیم”.
“از تمام مربیانم که الفبای فوتبال و اخلاق مداری را به من یاد دادند تشکر و قدردانی می کنم.امیدوارم فوتبال به دست صاحبان اصلی اش سپرده شود”.