معالجه فوتبال از کجا آغاز می شود
- شناسه خبر: 940
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۲
- بازدید : 271 views
وقتی بحث فوتبال استان و ناکامی سال های اخیر مطرح می شود و دلایل و پارامترهای مرتبط با این کار مورد بررسی قرار می گیرد طرح این مسایل، مخالفت با شخص و اشخاص تلقی شده و هر کس در حد درک و قدرت فهم و برداشت با مسائل مطرح شده موضعگیری می کنند. در چنین مواردی قبل از افراد و مدیریت های اعمال شده بیشتر روش مدیریت، برنامه ها و افکار حاکم بر آن مورد نظر قرار می گیرد و عکس العمل های جانبدارانه نمی تواند منطقی باشد
بار ها وقتی در بحث فوتبال وارد شده ایم اشاره شده است که قبل از تغییر افراد باید نسبت به تغییر افکار برنامه ریزی شود. اگر در فوتبال ما افکار حاکم دچار تحول و بازبینی نگردد تعویض چند و چند باره افراد نمی تواند تغییری در بهبود وضعیت ایجاد نماید.
این مقدمه برای این مطلب کوتاه نوشته شد تا آقایان هرجا که در فوتبال کلمه مدیریت فوتبال و انتقاد از آن به گوششان بخورد فی الفور اتاق فکر تشکیل نداده و به جای فکر و اندیشه ، حمله و رفتارهای مغرضانه را در دستور کار قرار ندهند.
وقتی فوتبال اردبیل در سال های اخیر نتایج قابل قبولی نگرفت و زمانی که نماینده آن از دسته یک به دو و از دو به سه سقوط کرد فضای غم انگیزی بر جامعه ورزش و فوتبال استان سایه انداخت. زمانی که تیم های پایه حاضر در سطوح مختلف رقابت ها در مجموع نتایج دلخواه نگرفته و از حیثیت فوتبال منطقه به خوبی دفاع نکردند و زمانی که حرف زدن ها و وعده دادن ها در راس کارها قرار گرفت تمامی دلسوزان فوتبال انگشت حسرت به دندان ماندند و ناخودآگاه این سؤال به ذهن همه خطور کرد که راستی چرا فوتبال اردبیل به نقطه ای رسیده است که نمی تواند از دوران خوش گذشته اش کوچک ترین اثر را داشته باشد.
آیا همه توان و بضاعت فوتبال ما این بود که نماینده اش با عبور از پیچ و خم های متعدد در پایین ترین سطح رقابت های باشگاهی قرار بگیرد و حالا هم در فرصت کم تر از یک ده به آغاز رقابت ها تکلیف آن مشخص نباشد و متولی اش معرفی نگردد؟
ناراحتی آن زمان مضاعف شد که عده ای از آشفتگی جو استفاده کردند و با وعده و وعید ها خواستند به نفع خود بهره برداری نمایند. آنهایی که وعده هایشان در تاریخ فوتبال این منطقه به ثبت رسیده است متاسفانه هیچ وقت نخواسته اند که در قبال بالا بردن توقع مردم و امیدوار کردن آنها با حرف های پوچ و بی اساس از ورزش دوستان منطقه عذرخواهی نمایند.
آیا فقط مسایل مادی،نبود اسپانسر و مشکلات اقتصادی باعث شده تا این رشته ورزشی پرطرفدار و مردمی نتواند موقعیت خود را در لیگ یک را حفظ نماید؟ یا نبودن نیروی انسانی کارآمد در سطح بازیکنان، مربیان، کادر فنی و مدیران، عامل اصلی نتایج تلخ در تاریخ فوتبال اردبیل بودند و یا سوء مدیریت و نداشتن برنامه مشخص برای فوتبال علت اصلی این ناکامی ها است؟
در ارتباط با سؤال های مطرح شده می توان گفت که در سال سقوط از دسته یک به دو علی رغم همه مشکلات موجود، مسایل مالی نمی توانست تاثیر بسیار زیادی در این امر داشته باشد. از طرف دیگر همه اعتقاد داریم که اردبیل سرشار از استعدادها بوده و فوتبال آن از ظرفیت و پتانسیل بالایی برخوردار می باشد پس آیا نمی توان گفت که ریشه همه این ناکامی ها چه در رده باشگاهی بزرگسالان و چه در تیم های پایه و فوتسال را باید در معضلی با نام سوء مدیریت جستجو کرد.
به نظر می رسد که برای فائق آمدن بر همه مشکلات و زدودن آثار ناکامی از چهره فوتبال در همه سطوح و رده ها باید به مدیریت های آن توجه شود. اگر قرار است که ساختار فوتبال تغییر بکند و یا برای فرار از ناکامی ها در دراز مدت بر روی فوتبال پایه تمرکز انجام پذیرد باید در همه زمینه ها امور ورزش و فوتبال به مدیران توانمند سپرده شود.
برای رفع مشکل اساسی فوتبال در همه زمینه ها از باشگاه ها گرفته تا هیات های شهرستان ها و از فوتسال گرفته تا فوتبال رده های پایه و از تماشاگران گرفته تا عاشقان و دلباختگان نان به نرخ روز باید با استفاده از همه امکانات و نیروهای در اختیار با یک نگاه کلی تر و عمیق تر در مورد آن چاره اندیشی شود و بدون شک کمک و مساعدت همه کسانی که در این راه می توانند مثمر ثمر باشند یک نیاز جدی است و در صورت تحقق آن می توان نسبت به معالجه این رشته پرطرفدار بیمار امیدوار بود.