کلید نجات تیم فوتبال شهرداری؛ درست عمل کردن و صحیح اندیشیدن
- شناسه خبر: 1228
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۰
- بازدید : 183 views
تیم فوتبال شهرداری سومین دیدار در چارچوب رقابت های مرحله دوم لیگ سه با پیروزی در مقابل نماینده خرم دره و با مجموع شش امتیاز در جایگاه سوم گروه قرار گرفت.
این پیروزی خانگی تا حدودی تلخی شکست هفته گذشته را از بین برد . اما خوابیدن در باد یک یا دو پیروزی ، عواقب ناخوشایندی در رسیدن به نقطه ایده آل می تواند داشته باشد.
تیم با همه اتفاقات روی داده ، نقشه های اجراء شده و دوراندیشی برخی ها وارد مسابقات شد ولی به همین ترتیب ادامه دادن و مسائل را کدخدامنشانه حل کردن و عدم توجه به بحث زیرساخت ها حتی در صورت صعود به دسته دوم هم نمی تواند دردی از دردهای فوتبال را حل بکند.
کسانی که برای در اختیار گرفتن تیم، قدم پیش گذاشته اند چه هدفی را دنبال می کنند؟ هر رفتار و حرکتی در راستای هدفی خاص انجام می پذیرد . برای تیم لازم است دورنمایی ترسیم شود و همه فعالیت ها و اقدامات و برنامه ها در چارچوب آن دورنما انجام بپذیرد.
گذشته به ما نشان داده است که اگر در ارتباط با ساختار و ساماندهی ارکان تیم، کار اصولی و قابل قبول انجام نشود وضع بهتر که نمی شود بلکه از این که هست بدتر وبدتر نیز خواهد شد. برخی ها از آن جایی که در ثانیه های آخر وقت قانونی توانسته اند مشکلات حضور تیم در رقابت ها را برطرف کنند کار را تمام شده می پندارند و ای بسا که این کار را هدف نهایی خود به حساب آورند اما باید بر این امر تاکید شود که باید از موقعیت به دست آمده نهایت استفاده شده و جهتی مشخص و معین برای ادامه فعالیت تیم در نظر گرفته شود.
اگر ما خود را جزئی از جامعه فوتبال استان به حساب می آوریم و پرداختن به فوتبال را در جهت خود بزرگ بینی و دست یابی به برخی از اهداف نمی دانیم برای برخورداری فوتبال منطقه از آینده ای بهتر و به دست آوردن موقعیت های از دست رفته باید تلاش دوچندان بکنیم.
آنهائی که امروز خواسته و ناخواسته امور تیم را در دست گرفته اند باید به احساسات ، علاقه مندی و عشق جوانان اردبیلی نسبت به تیم شهرداری اهمیت قائل شوند. آنهائی که شعار نجات تیم از نابودی را سر داده و سهم قابل توجهی در این راه برای خود در نظر می گیرند بهتر است برای لحظات و ساعاتی به آینده تیم از دید دوست داران واقعی آن بنگرند و برای همیشه تیم را از دربدری و بی سامانی نجات بدهند.
آیا یک فرد هر چقدر هم که توانا، لایق و با وضعیت مالی مساعد باشد، می تواند به تنهایی نسبت به نجات تیم و فوتبال استان اقدام نماید؟ از قدیم گفته اند که یک دست نمی تواند صدا داشته باشد. خود را عقل کل دانستن و اکثریت را به خاطر یک یا دو نفر از اطراف پراکندن و دایره مدیریت در فوتبال را محدود نمودن می تواند تیم را بیشتر به ورطه نابودی هدایت بکند؟
مدیری می تواند موفق باشد و در مسئولیتی که بر عهده دارد رضایت عموم را جلب نماید که بتواند همه قول ها، حرف ها، سخن ها، انتقادها و پیشنهاد ها را بشنود و با خرد جمعی و هم فکری با دانایان بی طرف فارغ از هرگونه وابستگی قومی و سببی و نسبی بهترین تصمیم ها را بگیرد.
اگر صعود تیم از گروه و رسیدن به موقعیت دسته دوم در برنامه باشد تنها حضوردر رختکن و دل بستن به یک پیروزی نمی تواند مثمر ثمر باشد. باید خود را از دام روزمرگی ها و حلقه محدودی که برخی ها به خاطر منافع شخصی و گروهی در اطراف ف.تبال ایجاد کرده اند نجات بدهیم و برای فردا و فرداها برنامه ریزی نمائیم.
به نظر می رسد یکی از مهم ترین بحث هایی که می تواند در آینده تیم راهگشا و تاثیر گذار باشد تعیین تکلیف مالکیت تیم می باشد. فوتبال اردبیل از بلاتکلیفی در مالکیت تیم شهرداری ضربه های جبران ناپذیری را متحمل شده است. سقوط به دسته سوم و آن همه گفته ها و شنیده ها ناشی از عدم شفافیت و رفتارهای دوگانه و صادق نبودن با مردم و افکار عمومی است.
اگر تیم به هیات فوتبال واگذار شده است خود بحث دیگری می تواند داشته باشد. بر اساس قانون در سطح کشور هیات های فوتبال مجاز به تیم داری نیستند. ریالی از بودجه هیات نمی توانند برای تیم هایی که در لیگ شرکت دارند هزینه بکنند و سند بزنند. پس اگر ادعای مالکیت هیات فوتبال درست باشد برای هزینه ها یا باید قانون را دور بزنند و یا هزینه ها را به نام دیگری انجام بدهند.
صورت دیگر مسئله این است که هزینه ها توسط شهرداری و شورا تامین بشود و چون نمی خواهند و یا نمی توانند مستقیم اداره امور را در دست بگیرند غیر مستقیم همه کاره و تصمیم گیرنده بوده و هزینه ها در قالب کمک به هیات فوتبال انجام بپذیرد. اگر این پیش بینی نیز درست از آب در آید به دلیل مسائلی که در بالا اشاره شد باید نظارت کافی بر هزینه ها و چگونگی آنها انجام پذیرد تا در ادامه مشکلاتی چون سال های گذشته پیش پای فوتبال و تیم شهرداری سبز نشود.
ساختار باشگاه و هیات مدیره
ادامه حیات تیم و زنده ماندن آن در ورزش استان و حفظ و حراست از یکی از سرمایه های ورزش نیاز به ساماندهی و اصلاح ساختار دارد. زمانی که تیم شهرداری در لیگ دسته اول با دبدبه و کبکبه و مانور برخی ها در اطراف تیم، روزگار می گذراند بارها نوشتیم که اگر باشگاه شهرداری هویت واقعی نداشته باشد و زیر ساخت های مورد نیاز آن تامین نشود و از یک تیم مدیریتی قوی شامل هیات مدیره و مدیر عامل بهره مند نگردد نباید انتظار بیشتری از آن باشد.
لطف الهیان شهردار اردبیل در یکی از جلسات گفت که به مسئولان باشگاه دستور داده است با اصلاح اساسنامه برای تقویت زیرساخت ها و تعیین هیات مدیره اقدام نمایند و متاسفانه این دستور اداری هیچ وقت به مرحله عمل نرسید و آن بلایی بر سر تیم آمد که کسی انتظارش را نداشت.
حال هیات فوتبال استان و یا باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری اگر بتوانند جرقه این کار را بزنند و تیم را صاحب یک تشکیلات حامی و تصمیم گیر با عضویت افراد مختلف و شناخته شده و کارنامه دار بکنند می توان گفت که بزرگ ترین خدمت به فوتبال استان را انجام می دهند.
همان طوری که گفته شد اگر باشگاه از یک تشکیلات منظم و قانونی برخوردار نشود و اداره آن با تفکر یک یا دو نفر انجام بپذیرد اگر به لیگ برتر هم صعود نماید جز حباب روی آب چیز دیگری نخواهد بود.