لیگ به اصطلاح برتر استان ،رفع تکلیف و کار سر هم بندی
- شناسه خبر: 1434
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۹:۰۹
- بازدید : 467 views
در فصای مجازی اعلام شد که تیم فوتبال منتخب گرمی قبل از اتمام رقابت ها مقام قهرمانی لیگ به اصطلاح برتر استان را به دست آورده است.
لیگی که تحت عنوان لیگ برتر برگزار می شود و حالا قهرمان اش معرفی شده آیا به اهداف پیش بینی شده دست یافته است؟ وضعیتی که لیگ فوتبال استان در سال های اخیر با آن مواجه بوده است نشان می دهد که مسئولان مربوطه خودآگاه و ناخودآگاه فقط خواسته اند مسابقاتی به نام لیگ برگزار شود و نام برتر نیز بر آن بنهند و تیم ها و بازیکنان و تماشاگران سرشان گرم شود.
این که مسابقات چرا برگزار می شود و چه هدفی از برگزاری آن دنبال می شود و بعد بر اساس آن هدف تعیین شده چگونگی برگزاری ان از لحاظ کمی و کیفی برنامه ریزی شود و …. زیاد مورد توجه و نطر آنان نبوده است.
وقتی چنین تفکر و دیدگاهی که محور آن رفع تکلیف و انجام کار “سرهم بندی” است در برگزاری مسابقات حاکم گردد حاصلی جز پایین آمدن کیفیت فنی و فرهنگی تیم ها و مسابقات و کاهش استقبال تماشاگران و از همه مهم تر نزول قدرت فوتبال استان نخواهد داشت.
شناخت فوتبال هر منطقه ای از چگونگی وضعیت لیگ آن مشخص می شود. وقتی لیگی سرزنده و پویا می باشد دست اندرکاران اش می توانند ادعا بکنند که به فوتبال خدمت می کنند.
برای عدم برخورداری لیگ به اصطلاح برتر استان از وضعیت مطلوب می توان دلایلی چند را برشمرد و در این ارتباط بحث نمود. یکی از مهم ترین دلایل کیفیت پایین لیگ به اصطلاح برتر استان عدم استقبال تماشاگران و به عبارتی ساده تر نیامدن آن ها به ورزشگاه ها می باشد.
همین که رقابت های فوتبال استان تقریبا در ورزشگاه های خالی از تماشاگر برگزار می شود با زبان بی زبانی می گوید که فوتبال ما از سطح کیفی خوشایند و مطلوب برخوردار نیست.
هنوز از یادها نرفته است که روزگاری در شهر اردبیل برای تماشای یک دیدار باشگاهی بیش از سه هزار تماشاگر در ورزشگاهی فاقد هر گونه امکانات رفاهی گردهم می آمدند. از تماشای رقابت ها لذت می بردند و با کمال افتخار برای ورود به ورزشگاه نسبت به تهیه بلیط اقدام می کردند و بر عظمت و شکوه ورزشگاه ها و بازی ها می افزودند.
تماشاگر سرمایه و پایه های اصلی پیشرفت فوتبال هر منطقه محسوب می شود. فوتبالی که نتواند تماشاگر را به ورزشگاه جذب بکند و انگیزه های لازم برای پیگیری و تعقیب رقابت ها را در بین جوانان ایجاد بکند به اندازه سر سوزن نمی تواند برای فوتبال موثر باشد.
عادت به برگزاری یک دوره مسابقه با کم ترین برخورداری از ویژگی های مورد نیاز چرخیدن به دور خود بدون یک قدم برداشتن به جلو محسوب می شود.
اگر باز هم برای سال های پیش رو نسبت به برگزاری لیگ به همین روش اقدام شود و تعدادی تیم را تحت عنوان باشگاه های استاندارد دور هم جمع نمایند و عنوانی چون لیگ برتر بر آن ببخشند باید بدانیم آنجا که بوده ایم همجنان توقف خواهیم کرد.
پس از گفتگوها و راه دراز
رسبدیم آنجا که بودیم باز
اگر دوست داریم فوتبال استان را به تحرک واداشته و برای پیشرفت آن تلاش بکنیم باید در راستای پویایی آن و جلب نظر بخش خصوصی برای مشارکت در فوتبال و راه اندازی لیگ برتر و دسته یک و دسته دو برنامه ریزی کنیم و بر اساس برنامه تنظیم شده عمل نماییم.
لیگی که با هزاران اما و التماس به این و آن پا بگیرد و بیشتر مواردش در خفا انجام پذیرد و مردم محرم آن نباشد به هیچ دردی دوا نخواهد کرد.
نصیحت که خالی بود از غرض
چو داروی تلخست و دفع مرض