قانون مداری رمز پیشرفت است، اجرای ماده ۲۰ اساسنامه ضروری است
- شناسه خبر: 1474
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۸
- بازدید : 212 views
بعد از انتشار مطلب “عمل به قانون تنها راه نجات فوتبال استان” دوستان و علاقه مندان زیادی تماس گرفتند و بر لزوم اجرای قانون در فوتبال تاکید کردند.
هر مسئولی که در راُس مجموعه ای قرار می گیرد وظیفه ای جز حرکت در مسیر قانون ندارد. نادیده گرفته شدن اصول اساسی و قوانین هر مجموعه تخطی آشکار از انجام وظیفه است و مسلما متخلفین باید تحت تعقیب قرار بگیرند.
اگر قصد و نیت خدمت باشد و برای این که مسیر پیشرفت در پیش گرفته شود راهی جز وجود فضای آرام و سالم برای کار و تلاش نبوده و نیست. آرامش مورد انتظار زمانی ایجاد می شود که همه چیز بر اساس اصول و حساب و کتاب انجام بپذیرد. این حساب و کتاب و اصول را در یک کلمه ای به نام قانون می توان خلاصه و جمع آوری کرد.
تجربه بشری ، درس های تاریخ ،آموزه های علوم اجتماعی و سیاسی و … نشان می دهد که قانون رمز پیشرفت است. حاکمیت قانون دلیلی بر پیشرفت و متمدن بودن جامعه می باشد.
اگر خواهان پیشرفت فوتبال هستیم و بر اساس شعارهایی که می دهیم می خواهیم قانون و عمل به آن را در سرلوحه کارها و اقدامات خود قرار بدهیم باید به گفته های خود اعتقاد داشته و ارزش آن ها را حفظ نمائیم. اگر در فوتبال تاکنون از قانون و نظم و اخلاق حرف زده شده این بار دوست داریم تحفق آن ها را شاهد باشیم.
رئیس هیات فوتبال استان در عمل چنان باید باشد تا همه اطمینان یابند که قصد و همتی جدی در باره قانون و حاکمیت قانون وجود دارد . امید است دست اندرکاران هیات نشان بدهند که اراده ای قابل لمس برای حاکمیت کامل قانون در نزد آن ها به وجود آمده است.
نابسامانی هایی که در فوتبال مشاهده می شود و یا به عبارتی دیگر یکی از علل وجود و دوام و بالاخره قدرت یافتن ناهنجاری ها ، بداخلاقی ها ،قانون شکنی ها و … در فوتبال چیزی جز نوع رفتار و نگاه و برخورد مسئولین با ناهنجاری ها و کج رفتاری ها نبوده و نیست. یکی از راه های برخورد با این گونه رفتارها و معضلات این است که مسئولان احساس مسئولیت بکنند و به خود بیایند و همت نمایند و به نقش خود در حاکمیت قانون در فضای فوتبال استان و پایان دادن به همه نابسامانی های موجود اقدام نمایند.
برای آشنایی هر چه بیشتر علاقه مندان به فوتبال به مرور بخش هایی از اساسنامه هیات های استانی فوتبال را مورد بحث قرار می دهیم تا با قوانین حاکم بر فوتبال استان ها بیشتر آشنا شویم.
هیات رییسه ،انتخابات و شرح وظایف آنان
در ماده ۲۰ از فصل پنجم آمده است:
هیات رئیسه هیات فوتبال عبارتند از:
رئیس هیات فوتبال
نایب رئیس هیات فوتبال
نائب رئیس امور بانوان
یک نفر از مدیران باشگاه های لیگ استان به عنوان عضو
یک نفر از بین روسای هیات فوتبال شهرستان ها به عنوان عضو
در مورد شرایط احراز در تبصره ۳ آمده است: اعضا هیات رئیسه به جز رییس،باید دارای حداقل ۳۵ سال سن و حداقل مدرک تحصیلی فوق دیپلم و پنج سال سابقه مدیریت و عدم سو پیشینه و محرومیت اجتماعی بر اساس تائید مراجع ذی صلاح، باشند.
نواب رئیس هیات باید شرایط بالا را داشته باشند و هیچ استثنایی در این ارتباط در نظر گرفته نشده است. یعنی این که نمی توان متولد ۶۸ را انتخاب کرد و یا فردی که برای یک روز هم سابقه مدیریت ندارد در این پست ها دعوت به کار کرد.
تبصره قابل توجهی نیز در این بند وجود دارد که متاُسفانه تاکنون از طرف هیات فوتبال و بخصوص دبیرقانون مدار آن اطلاع رسانی نشده است.
تبصره ماده ۲۰ اساسنامه:
روسای قبلی و فعلی هیات های فوتبال استان ها که حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم می باشند بجز ریاست،فقط جهت عضویت در هیات رییسه و برای یک دوره می توانند نامزد شوند که در صورت برکناری یا استعفا یا اتمام دوره چهارساله ،اعطای این امتیاز قابل تکرار نخواهد بود.
نکته قابل توجه در این ارتباط ماده ۲۱ اساسنامه است که به صراحت روند انتخاب اعضای هیات رئیسه را مانند رئیس هیات اعلام کرده است . یعنی نماینده باشگاه ها و هیات های شهرستانی باید کاندیدا شوند،صلاحیت مدیریتی آن ها مورد تصویب کمیته سه نفره قرار بگیرد و در مجمع با رای مخفی انتخاب بشوند. ضمن این که در تبصره ماده ۲۱ نیز به معرفی نواب رئیس هیات به هنگام ثبت نام نامزد رئیس هیات برای احراز صلاحیت تاکید شده است .
امیدواریم که در گام اول رییس هیات فوتبال استان به بحث انتخاب اعضای هیات رئیسه بر اساس اساسنامه موجود و برگزاری مجمع اقدام نماید. اگر ادعا می کنیم که اقدامات هیات استان بر مبنای اساسنامه است “بسم اله” شروع کنیم و قانون مداری در عمل را به اثبات برسانیم.