استقلال با۳۷جام رسمی پر افتخار ترین باشگاه تاریخ فوتبال ایران
- شناسه خبر: 2546
- تاریخ و زمان ارسال: ۴ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۴۹
- بازدید : 292 views
سید خلیل حسینی/استقلال تهران یک باشگاه حرفهای فوتبال ایرانی است که در چهارم مهر ۱۳۲۴۴ با نام اولیه دوچرخهسواران بنیانگذاری شد. نام این باشگاه با رایگیری اعضای وقت هیئت مدیره در ۱ اسفند ۱۳۲۸ به تاج و سپستر به دلیلانقلاب ۱۳۵۷ ایران در فروردین ۱۳۵۸۸ به استقلال تغییر یافت. نخستین بازی رسمی این باشگاه در آذر ۱۳۲۵۵ و در چارچوب هفته نخست جام باشگاههای تهران ۱۳۲۵ برگزار شد.
باشگاه فوتبال استقلال تهران با کسب ۳۷ جام رسمی در طول تاریخ خود پرافتخارترین باشگاه تاریخ فوتبال ایران است و بیش از هر تیم ایرانی دیگری جام قهرمانی کسب کرده است. هشت قهرمانی در بالاترین سطح فوتبال ایران، هفت قهرمانی در جام حذفی ایران، چهارده قهرمانی درجام باشگاههای تهران و چهار قهرمانی در جام حذفی تهرانبخشی از عناوین داخلی و دو قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا عناوین بینالمللی این تیم هستند.
قهرمانی ها:
نخستین عنوان قهرمانی این باشگاه با نام دوچرخهسواران و در خرداد ۱۳۲۷ به دست آمد، جایی که آنها پیروز جام حذفی تهران ۲۷–۱۳۲۶ شدند. دومین و آخرین قهرمانی این باشگاه در دهه ۱۳۲۰۰ و همچنین آخرین قهرمانی آنها با نام اولیهشان، دوچرخهسواران، در سال ۱۳۲۸ و کسب عنوان قهرمانی جام باشگاههای تهران ۱۳۲۸ بود. سپس و در دهه ۱۳۳۰ این تیم با نام نوینش، تاج، جام باشگاههای تهران را چهار مرتبه و جام حذفی تهران سه مرتبه دیگر فتح کرد، از جمله دو قهرمانی دوگانه در فصلهای ۱۳۳۵ و ۱۳۳۸. در دهه ۱۳۴۰ این تیم چهار بار دیگر نیز موفق به فتح جام باشگاههای تهران شد تا از این حیث رکورددار فوتبال تهران شود. از سال ۱۳۴۹ و برگزاری نخستین دوره مسابقات باشگاهی کشوری تحت عنوان جام منطقهای ۱۳۴۹، تاج نیز به این مسابقات پیوست در نهایت قهرمان نخستین دوره مسابقات سراسری ایران شد. در ابتدای دهه ۱۳۵۰ تاج دو مرتبه دیگر قهرمان جام باشگاههای تهران شد و سپس با شروع برگزاری مسابقات سراسری در ایران همانند جام تختجمشید و جام حذفی، تیم تاج نیز به این مسابقات پیوست و موفق شد فاتح جام تختجمشید ۱۳۵۳ و فاتح جام حذفی ۵۷–۱۳۵۶ ایران شود. این آخری، آخرین عنوان قهرمانی این تیم با نام تاج و آخرین قهرمانی این تیم پیش از پیروزی انقلاب بود.
در دهه ۱۳۶۰ به دلیل جنگ ایران و عراق و سیاستهاحکومت نوین ایران، مسابقات سراسری برگزار نشدندو استقلال (نام نوین باشگاه بعد از انقلاب ۱۳۵۷) مجدداً درجام باشگاهها و حذفی تهران شرکت کرد و موفق شد سه مرتبه دیگر جام باشگاههای تهران را از آن خود کند تا به رکورد چهارده قهرمانی در این مسابقات برسد. از سال ۱۳۶۸ و با پایان جنگ و عوض شدن دیدگاه حکومت وقت نسبت به فوتبال، مسابقات سراسری مجدداً از سر گرفته شدند و استقلال موفق شد تا در خرداد ۱۳۶۹ لیگ قدس را فتح کند تا بعد از انقلاب هم، همچون پیش از انقلاب، نخستین پیروز جام سراسری در ایران باشد.
در دهه ۱۳۷۰ با برگزاری جام آزادگان، استقلال نیز در این مسابقات شرکت کرد و در این دهه موفق شد دو بار این مسابقات را ببرد. دو قهرمانی در جام حذفی ایران و یک قهرمانی در سوپر جام تهران و دسته سوم فوتبال ایران از دیگر عناوین این تیم در این دهه هستند.
در دهه ۱۳۸۰ نحوه برگزاری مسابقات سراسری ایران باز هم دستخوش تغییر شد و لیگ حرفهای ایران جایگزین جام آزادگان شد. استقلال این لیگ را دو مرتبه در دهه۱۳۸۰ از آن خود کرد، دو قهرمانی در جام حذفی دیگر عنوانهای قهرمانی این باشگاه در این دهه هستند. با آغاز دهه ۱۳۹۰ استقلال جام حذفی ایران را دو بار و لیگ برتر را یک بار دیگر از آن خود کرد.
استقلال با دو قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا در سالهای۱۹۷۰ میلادی (۱۳۴۹ خورشیدی) و ۱۹۹۰-۹۱ میلادی ((۱۳۶۹-۷۰ خورشیدی) و دو نایب قهرمانی و دو عنوان سومی و در مجموع با هفت حضور در مرحله نیم نهایی، پرافتخارترین تیم ایران در آسیا و سومین تیم پرافتخار تاریخ قاره آسیا محسوب میشود.
مسابقات کشوری:
لیگهای سراسری شامل جام منطقهای، جام تخت جمشید، لیگ قدس، جام آزادگان، لیگ برتر خلیج فارس[۷]قهرمانی ۸ بار: ۱۳۴۹، ۱۳۵۳، ۶۹–۱۳۶۸، ۷۷–۱۳۷۶،۸۰–۱۳۷۹، ۸۵–۱۳۸۴، ۸۸–۱۳۸۷، ۹۲–۱۳۹۱نائب قهرمانی ۹ بار: ۱۳۵۲، ۷۱–۱۳۷۰، ۷۸–۱۳۷۷،۷۹–۱۳۷۸، ۸۱–۱۳۸۰، ۸۳–۱۳۸۲، ۹۰–۱۳۸۹، ۹۶–۱۳۹۵
لیگ دسته سوم قهرمانی ۱ بار: ۷۳–۱۳۷۲
جام حذفی:قهرمانی ۷ بار: ۵۷–۱۳۵۶، ۷۵–۱۳۷۴، ۷۹–۱۳۷۸،۸۱–۱۳۸۰، ۸۷–۱۳۸۶، ۹۱–۱۳۹۰، ۹۷–۱۳۹۶ (رکورد)نائب قهرمانی ۴ بار:۷۰–۱۳۶۹، ۷۸–۱۳۷۷، ۸۳–۱۳۸۲،۹۵–۱۳۹۴
مسابقات استانی:
جام باشگاههای تهرانقهرمانی ۱۴ بار: ۱۳۲۸، ۱۳۳۱، ۱۳۳۵، ۱۳۳۶، ۱۳۳۸، ۱۳۴۰، ۱۳۴۱، ۱۳۴۷، ۱۳۴۸، ۱۳۵۰، ۱۳۵۱، ۱۳۶۲۲، ۱۳۶۴، ۱۳۷۰۰ (رکورد)نایب قهرمانی ۷ بار: ۱۳۲۵، ۱۳۳۰، ۱۳۳۷، ۱۳۴۸، ۱۳۶۱، ۱۳۶۸، ۱۳۶۹
جام حذفی تهرانقهرمانی ۴ بار: ۱۳۲۶، ۱۳۳۰، ۱۳۳۷، ۱۳۳۹نایب قهرمانی ۲ بار: ۱۳۲۵، ۱۳۴۹
سوپر جام تهرانقهرمانی ۱ بار: ۱۳۷۳
قارهای :
لیگ قهرمانان آسیاقهرمانی ۲ بار: ۱۹۷۰، ۹۱–۱۹۹۰، (رکورد ایران)نائب قهرمانی ۲بار: ۱۹۹۸-۹۹، ۱۹۹۱-۹۲مقام سومی ۲ بار: ۲۰۰۱-۰۲، ۱۹۷۱
جام های دوگانهها:
باشگاه استقلال در تاریخش سه بار موفق به کسب دوگانه شده است.
جام باشگاههای تهران و جام حذفی تهران۲ بار: ۳۵–۱۳۳۴ و ۳۷–۱۳۳۶
جام منطقهای ایران و جام باشگاههای تهران۱ بار: ۵۰–۱۳۴۹
مسابقات غیر رسمی :
استقلال در طی تاریخش در چهارده جام غیر رسمی و دوستانه به قهرمانی رسیده. نخستین قهرمانی غیر رسمی استقلال در سال ۱۳۳۶ بود که موفق شد در مسابقات قهرمانی ایران به عنوان نماینده تهران شرکت کند و قهرمان شود. جدیدترین قهرمانی غیر رسمی استقلال در مسابقات جام صلح و دوستی تهران در سال ۱۳۸۴ رقم خورد.
مسابقات قهرمانی ایران:
قهرمانی: ۱۳۳۶
جام میلزقهرمانی (۴ بار): ۱۳۴۸، ۱۳۴۹، ۱۳۵۰، ۱۳۶۸
جام دوستیقهرمانی: ۱۳۵۱
جام اتحادقهرمانی: ۱۳۵۲
جام بوردولویقهرمانی: ۱۳۶۸
جام استقلال قطرقهرمانی: ۱۳۷۰
جشنواره بسیجقهرمانی: ۱۳۷۱
جام خزرقهرمانی: ۱۳۷۶
جام پرزیدنت ترکمنستانقهرمانی: ۱۳۷۶
جام کیشقهرمانی: ۱۳۸۰
جام اتحادیه باشگاههای ایرانقهرمانی: ۱۳۸۱
جام صلح و دوستی تهرانقهرمانی: ۱۳۸۴
آمار استقلال در برابری با تیم های قطری:
استقلال تا کنون ۲۱ بار مقابل تیم های قطری بازی كرده که حاصل آن ۱۱ برد، ۲ باخت، ۷ تساوی، یک برد در ضربات پنالتی، ۳۴ گل زده و ۱۷ گل خورده برای آبی ها بوده است.
استقلال 0(4) – السد 0(3)؛
استقلال ایران در مرحله پلی آف لیگ قهرمانان آسیادر فصل 2017 ـ 2016 به مصاف السد رفت که در این بازی حساس در ضربات پنالتی مقابل السد به پیروزی زسید و به جمع 16 تیم برتر غرب آسیا صعود کرد تا چهارمین نماینده ایران در لیگ قهرمانان باشد.
در این بازی که با استقبال حداکثری هواداران همراه بود، رحمتی با مهار پنالتی محمد کاسولا، سهم اصلی را در این صعود ایفا کرد. برای استقلال کاوه رضایی، علی قربانی، فرشید اسماعیلی و خسرو حیدری پنالتی های خود را گل کردند و ضربه امید ابراهیمی هدر رفت. السد هم دو پنالتی را در این مسابقه از دست داد تا در تهران حذف را تجربه کند.
ترکیب استقلال در این بازی:
سیدمهدی رحمتی، رابسون، پادوانی، میلاد زکی پور، وریا غفوری(خسرو حیدری 32)، امید ابراهیمی، امید نورافکن، مجتبی حق دوست (81 – فرشید اسماعیلی)، بهنام برزای(97 – محسن کریمی)، علی قربانی و کاوه رضایی سرمربی: علیرضا منصوریان
وترکیب السدهم سعد الشعیب، پدرو، مرتضی پورعلی گنجی، عبدالکریم، هامرون(خلفان ابراهیمی 90+1)، ژاوی، علی اسد( 62- حسن الهیدوس)، بغداد بوندجاح، حمید اسماعیل، ابراهیم ماجد، محمد کاسولا به سر مربی گری سرمربی: فریرا بود
اما در این بازی حساس ترکیب دو تیم فرق زیادی کرده و دو تیم با یک ترکیب متفاوت به مصاف هم خواهند رفت
به امید پیروزی تیم استقلال مقابل السد و پرسپولیس مقابل الدحیل و صعود به مرحله بعد.