آمار سازی افراطی در فوتبال استان اردبیل
- شناسه خبر: 2563
- تاریخ و زمان ارسال: ۸ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۰۶
- بازدید : 230 views
آمار سازی و ارایه اطلاعات نادرست در ارتباط با برخی از اقدامات و عملکردها یکی از بزرگ ترین مشکلاتی است که در سال های اخیر مردم با آن مواجه بوده اند.
برخی از مسئولین برای اینکه بتوانند از تیغ انتقادها فرار بکنند و حاشیه امنی برای خود دست و پا نمایند به این عمل ناپسند اقدام می کنند و دست به دامن کاری مذموم چون آمارسازی می شوند.
ناتوانی یک مسئول در اداره امور محوله زمانی که به اوج می رسد مسئولان برای سرپوش گذاشتن به ضعف ها رو به آمارسازی می گذارند تا شاید بتوانند با کمک این ترفند برای مدت محدودی هم که شده باشد به مدیریت و استفاده از مواهب ان ادامه بدهند.
چندی پیش آمارسازی در اشتغال استان به سوژه روزتبدیل شد و از سوی برخی از مسئولین اعتراضاتی نسبت به این اقدام در سطح استان انجام پذیرفت . آمارسازی در سطح کلان مدیریتی نیز در برخی مواقع با اعتراضات مکرری روبرو می شوند. در اوایل مرداد ماه بود که ملکی نماینده مشگین شهر به آمارهای ارائه شده از سوی رئیس مرکز آمار ایران اعتراض کرد و گفت:مسئولان به دنبال آمارسازی نباشند. مسئولان با آمارسازی به شعور مردم توهین نکنند . دروغ که شاخ و دم ندارد.
حالا این بیماری یعنی بیماری آمارسازی برای فرار رو به جلو مسئولین در فوتبال ما نیز چهره خود را نشان می دهد.البته آمارسازی اخیری که در فوتبال ما دیده شده یک آمارسازی افراطی است.
رئیس هیات فوتبال استان در مصاحبه با خبرگزاری فارس که در روز پنجشنبه اول شهریور ماه ۹۷ و در ساعت ۱۵:۰۳ روی خروجی آن خبرگزاری قرار گرفته گفته است:۳۲ مدرسه آموزشی زیر نظر هیات فوتبال در سطح استان فعالیت کرده و استعداد یابی در داخل مدارس مربوطه انجام می شود تا نفرات برتر به فستیوال های شهرستانی و در نهایت استانی معرفی شوند که با انجام حساسیت های خاص از بین ۵۰ هزار نفر ۲۰۰ بازیکن به مرحله فستیوال استان راه یافتند.
اگر در مدارس فوتبال استان ۵۰ هزار نفر فعالیت داشته باشند باید اردبیل به عنوان پایلوت فوتبال پایه کل جهان معرفی شود. در استانی که از ۱۰ شهرستان آن پنج شهرستان در فوتبال پایه و مدارس فوتبال فعال نبوده و نمایندگانی در فستیوال استانی نداشته باشند آمار ۵۰ هزار نفر فعال در سطح مدارس فوتبال از کجا گرفته شده و با استناد به کدام مستندات در اختیار افکار عمومی قرار گرفته است.
بزرگانی که مدافع شفافیت و دوری گزیدن از آمارهای ساختگی هستند چرا در مقابل چنین آمار غیر واقعی و غیر قابل قبول سکوت کرده و حرفی نمی زنند؟
در استانی که کل آمار ورزشکاران تحت پوشش آن ۵۷ هزار نفر باشد و بیمه شدگان فوتبالش به ۱۰ هزار نفر نرسد ۵۰ هزار فعال در سطوح مدارس فوتبا ان در کدام شهر و استانی بیمه شده اند و این کار به توصیه چه کسانی انجام پذیرفته است؟ آیا آنهایی که ۵۰ هزار نفر فعال در مدارس فوتبال را برای بیمه شدن به مناطق دیگر سوق داده اند چه قصد و هدفی را دنبال کرده اند و چه دشمنی با ورزش و دست اندرکاران آن دارند که با دریغ کردن این آمار ،آنها را از رسیدن به مقام نخست در تعداد ورزشکاران تحت پوشش باز داشته اند؟
آیا بجا نخواهد بود که رئیس هیات فوتبال استان برای روشن کردن هرچه بیشتر افکار عمومی ،فعالان مدارس فوتبال در شهرستان ها را به تفکیک اطلاع رسانی بکنند تا همه بدانند این۵۰ هزار نفر با چه نسبتی در شهرستان ها پراکنده اند. مثلا در شهرستان هایی چون نمین،نیر،خلخال،گرمی و کوثر که در مرحله نهایی فستیوال استان نماینده ای نداشته اند چند نفر فعال هستند و از این ۵۰ هزار نفر سهمیه آنها چقدر است و چرا از جمع انها حتی یک تیم از هر شهرستان توان حضور در مرحله نهایی فستیوال را پیدا نکرده اند؟
فوتبال ساز و کار مخصوص به خود را دارد، با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نخواهد شد. اینکه ادعا بکنیم همه توان استان در سطح پایه متمرکز شده است باید این ادعاها با واقعیت های موجود مطابقت داشته باشند.
به هر حال امیدواریم استاندار اردبیل و دیگر مسئولینی که اراده کرده اند تا ریشه آمارسازی در استان را بخشکانند به این مسئله در فوتبال نیز توجه بکنند و احازه ندهند به آسانی با آمارهای آنچنانی و غیر واقعی افکار عمومی و دوستداران فوتبال را به بازی بگیرند.