مرگ فوتبال اردبیل
- شناسه خبر: 3152
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۹:۲۲
- بازدید : 223 views
محمود جعفری // سال های اخیر وقتی اکثر کارشناسان، پیشکسوتان ودلسوزان ورزش فوتبال مصاحبه می کردند و معترض می شدند و فریاد می کشیدند که ایها الناس ما را با کسی دشمنی نیست دلمان به فوتبال می سوزد ، بدانید که فوتبال استان و بخصوص شهر اردبیل نفس های آخر را می کشد و در حال غرق شدن می باشد،متاسفانه کسی توجه نمی کرد و اکنون به خوبی همه شاهد تحقق آن ادعاها می باشند. ؟
حالابرای پویایی وحرکت مجدد فوتبال زمان، انرژی ، هزینه وبرنامه ریزی دقیقی لازم است.
در دهه ۶۰ وقتی فوتبال اردبیل قهرمان ونایب قهرمان جام فلق در کشور می شد و یا مرحوم مقصود بایرامی ، علیرضا حکیم زاده، مرسل وقری، دکتربهمن مهاجری، شاهین اورند، بهنام دولت، حیدر وطن خواه و…. به رده های مختلف تیم ملی دعوت می شدند همه حاصل برگزاری منظم مسابقات و چندین جام معتبر از جمله جام عقاب بود.
متأسفانه عدم برگزاری منظم و به موقع مسابقات فوتبال و فوتسال از سال 90 وعدم حمایت کارخانجات، ادارات کل و نبود اسپانسر و حامی مالی و عدم پیگیری و هماهنگی ها و رایزنی های به موقع و نبود ارتباط با دستگاه های دیگر به مرور مرگ فوتبال استان را رقم زدند.
حضور تیم شهرداری درلیگ یک در ادامه فعالیت های انجام یافته در دهه ۸۰ و با استفاده از امتیاز تیم دسته دومی ذوب اهن با مربی وبازیکنان غیر بومی وصرف هزینه های کلان وغیر اصولی و احساسی واستفاده ابزاری از فوتبال وطرفداران وعدم مدیریت و… منجر به افت وخواب سنگین فوتبال استان وشهرستان اردبیل و به خصوص باشگاه شهرداری شد!
تیم هایی که درمسابقات لیگ برتر استان در انتهای جدول قرار می گیرند به دستجات پائین و دسته یک سقوط نمی کنند واصلا مسابقاتی تحت عنوان دسته یک در استان برگزار نمی شود. از مسابقات ساحلی استان و برگزاری منظم رقابت های بانوان نیز خبری نیست. قهرمانان و نمایندگان استان در مقاطع مختلف مسابقات کشوری حرفی برای گفتن نداشته و یکی پس از دیگری حذف و هر روز وضعیت آنها بدتر از روز های قبل می شود.
شهر ۶۰۰ هزارنفری و مرکز استان زمانی برزیل ایران لقب داشت ولی اکنون سالهاست مسابقات باشگاهی فوتبال در آن برگزار نشده است. امسال نیز با تلاش فراوان موفق به برگزاری مسابقاتی با حضور تیم های روستایی کرده اند که متأسفانه می توان ادعا کرد که مسابقات برگزار شده حتی از نظر کمیت در حد جام های روستایی هم نیست.
اکنون هم در کلانشهر اردبیل بعد از چند سال وقفه وتعطیلی مسابقاتی با ضور۶ تیم آن هم تیمی از روستاهای توابع بخش هیر برگزار می گردد .نباید خودمان را گول بزنیم و واقعیت ها را انکار کنیم اگر واقعیت ها به موقع گفته نشوند یک خیانت بزرگ به جوانان ومنطقه ااتفاق می افتد .
متاسفانه دود حاصل از وضعیت حاکم بر فوتبال اردبیل به چشم همه جامعه می رود .شهر که استعدادهایش زبانزد خاص عام است برای کمک به سالم سازی جامعه و پر کردن اوغات فراغت نوجوانان حرفی برای گفتن ندارد.