مهندسی شدن انتخابات هیات فوتبال استان ؛ادعا یا واقعیت
- شناسه خبر: 1100
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۴۵
- بازدید : 151 views
مهندسی کردن انتخابات یعنی چه؟
این روزها که انتخابات فدراسیون های ورزشی به سرعت و یکی پس از دیگری برای خالی نماندن صندلی فدراسیون ها در انتخبات کمیته ملی المپیک به سرعت برگزار می شود این اصطلاح بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
می گویند وزارت ورزش و جوانان بیشتر انتخابات فدراسیون ها را مهندسی می کند و وزارتی ها نیز تمام قد و با مدد گرفتن از همه امکانات رسانه ای و اطلاع رسانی این ادعا را تکذیب می کنند.
مهندسی کردن انتخابات برای اولین بار در عرصه سیاسی مورد استفاده قرار گرفت و این روزها در هر انتخاباتی که به رای و رای گیری وابسته است مورد استفاده قرار می گیرد .
مفهوم مهندسی کردن این است که مجریان و دست اندرکاران یک انتخابات به روش های مختلف زمینه را فراهم می کنند تا کاندیدای مورد نظرشان پیروز میدان باشد.
از شاخص های مهم مهندسی کردن انتخابات می توان به عزل و نصب های بی حد و حصر و بی حساب و کتاب، دعوت از مدیران و افراد هماهنگ با برگزار کنندگان انتخابات، سرپوش گذاشتن بر روی واقعیت ها و دادن وعده و وعید های بدون کارشناسی اشاره کرد.
مهندسی کردن انتخابات در بحث فدراسیون ها و هیات های ورزشی استانی نیز در مفهوم فوق استفاده می شود. چند روزی بیشتر به انتخابات هیات فوتبال استان باقی نمانده است. برگزار کننده انتخابات، هیات فوتبال استان و دبیر مجمع نیز دبیر هیات فوتبال استان است. با معرفی چهره هایی که در روز انتخابات دارای حق رای می باشند اعتقاد برخی ها به مهندسی شدن انتخابات افزایش یافته است.
این که آیا تا چه حدی این ادعا صحیح بوده و قریب به یقین می باشد بحثی است که گذر زمان و مطرح شدن برخی از زوایای پشت پرده می تواند مشخص کننده آن باشد.
به اتفاقاتی که در هفته های گذشته در رقابت های لیگ به اصطلاح برتر استان روی داده است اشاره ای کوتاه می شود:
در جریان بازی تیم های شهرداری بیله سوار و میعاد پارس اباد و میعاد پارس آباد و هیات فو.تبال گرمی اتفاقات تلخی روی داده که منجر به ناتمام ماندن بازی ها شده است ولی تاکنون هیات فوتبال استان در ارتباط با آن اتفاقات و اعلام نتیجه بررسی کمیته انضباطی هیچ عکس العملی نشان نداده است.
در بازی نسیم فولادلو و هیات فوتبال گرمی نیز اتفاقات مشابه دو حادثه یاد شده، روی داده و داور مسابقه در نیمه دوم میدان را ترک کرده و به فاصله کم تر از 48 ساعت هیات فوتبال استان وارد عمل شده و قاطعانه تصمیم گرفته و تیم نسیم فولادلو را سه بر صفر بازنده کرده است.
مقایسه این اتفاقات مشابه و یکسان و سکوت هیات فوتبال استان در قبال جریان های روی داده در بازی شهرداری بیله سوار و میعادپارس اباد و میعادپارس آباد و هیات گرمی و تصمیم گیری قاطع در ارتباط با مسابقه نسیم فولادلو و هیات فوتبال گرمی آیا نمی تواند شبه آمیز و سؤال برانگیز باشد. آیا سکوت طولانی مدت در مورد دو بازی یاد شده نمی تواند نمونه ای از مهندسی کردن انتخابات باشد؟
در این ارتباط چند سؤال می تواند مطرح شود:
-از تیم هایی که تاکنون در مورد حوادث روی داده در بازی آنها ، هیات فوتبال استان سکوت کرده است چند بازیکن و مدیر باشگاه و رئیس هیات در مجمع عضو هستند و حق رای دارند؟
-آیا از نسیم فولادلو که به سرعت نور در موردش تصمیم گیری شد در انتخابات هیات فوتبال استان کسی نقشی بر عهده دارد؟
-آیا اتفاقاتی که در جریان دو دیداری که مرور زمان شامل حال آنها می شود قابل مقایسه با حادثه بازی نسیم فولادلو و هیات فوتبال گرمی است؟
اگر جواب این سه سؤال روشن شود و کنار هم قرار بگیرند می توان در مورد مهندسی شدن یا نشدن انتخابات هیات فوتبال استان اردبیل اظهار نظر کرد. همچنانچه در وزارت ورزش و جوانان مدام بر رد نظریه مهندسی شدن تاکید می شود ما نیز امیدواریم که انتخابات هیات های ورزشی استان و بخصوص فوتبال از این آفت به دور بوده باشد.