در باب استعفای رسول خادم
- شناسه خبر: 2980
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۵
- بازدید : 223 views
ساخت مفلوج و ناکارآمد که در ترمینولوژی جامعه شناختی کژکارکردی ساختاری می نامیم, از کارگزاران ورزش کشور چون رسول خادم که سرمایه های نمادین و اجتماعی کشور بوده و هستند موجوداتی را می سازد سرشار از حس بی هودگی.
کناره گیری رسول خادم ربطی به نتایج ضعیف تیم ملی در بازی اخیر ندارد و می توان گفت انتساب این استعفا به مکانیسم فنی تیم کشتی در بازی اخیر خطایی شناختی و به نوعی سرپوش گذاشتن بر واقعیت امر است. او پیش تر نیز احساس خطر خود را از زیرگیری هایی که سایر نهادها از نهاد بی دفاع و با گارد باز کشتی می گیرند, طی نامه های هشداردهنده ای نگاشته و بدانها اشاره کرده بود:
یکی از این موارد ورود و دخل و تصرف متصدیان امور نظامی و سیاسی در امور ورزشی کشور در کنار کمبود امکانات و خلف وعده هایی بود که در برابر انتظارات فراتر از استقلال و تفکیک یافتگی کشتی کشور را به چالش می کشاند, از دلایل عمده ناکارآمدی و کناره گیری خادم بوده است. تیم برای سفر دچار مشکلات ارزی می شود و از دلسوزان دلواپس که شعار عزتمندی و آبرو سر می دادند خبری نیست.
بی پاسخی مقامات بلند پایه به مطالبات فدراسیون کشتی که همواره به بالاتر از سطح وزارتخانه کشیده و حل و فصل می شده است. مدتهاست کشتی در واقع به ابزاری برای شاخ و شانه کشیدنهای سیاسی و تجلی گاه تفکرات ایدئولوژیک تبدیل شده بود. دقیقا همین جا پاشنه آشیلی شکل گرفت که به نظر می رسد عمده دلایل کناره گیری رسول خادم از همین پاشنه دردناک و آسیب دیده باشد. رسول ماند و کشتی گیرانی که نه تنها تلاشهای شبانه روزی و تمریناتشان در حذف خود خواسته ایدئولوژیک, و دقیقه نودی از رقیب بی ثمر شد, بلکه اجرشان نیز بی مزد ماند.
در واقع آنچه بر رسول خادم و تیم مدیریتی او گذشت مصداق بارز اهمیتی است که هم فراخوانی ساختار سالم و پویای اجتماعی ساخت با افرادی چون او (که از معدود مدیران موفق فدراسیونهای کشور است) می توانست داشته باشد. ساختی اثرگذار و تاثیرپذیر از عاملیت که برون داد آن جوانانی بالنده و پرورش یافته مکتب کشتی ایرانی باشند: دیالکتیک مثبت بین ساخت و کنش!
افسوس که چنین فرصتی از دست رفت و بدنه تناور کشتی کشور بیمار گشت و ما فقط نمودی از این ناخوش احوالی را در بوداپست دیدیم.(منبع: جامعه شناسی ورزش).